• 瀏覽: 9,735
  • 回覆: 37
(舊Post, 間鋪已執笠)
我認我連胎都唔識換

我架爛車爆左後胎
咁我拎架車去屯門某單車公園內既單車鋪
想搵佢地幫我換一對內胎
佢開價$300
有冇伏?

我再認多次我冇鬼用,唔識換內胎

伏到pk啦, DKLM
普通內胎50蚊2條, 手工250蚊.
廿分鐘唔駛攪掂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 razerx 於 2018-8-26 09:11 PM 發表

我認我連胎都唔識換

我架爛車爆左後胎
咁我拎架車去屯門某單車公園內既單車鋪
想搵佢地幫我換一對內胎
佢開價$300
有冇伏?

我再認多次我冇鬼用,唔識換內胎 ...
超級貴

回覆 引用 TOP

wa 完全係獅子開大口喎,我樓下單車鋪換內胎連工包料先50蚊一條

引用:
原帖由 justintseung 於 2018-8-26 11:05 PM 發表

wa 完全係獅子開大口喎,我樓下單車鋪換內胎連工包料先50蚊一條
乜咁平咋

可能人地換過百果d高級野呢

回覆 引用 TOP

暑假吧!要幫你運回原廠修理, $300 收平了的吧!

回覆 引用 TOP

我係鴨記買條內呔廿零蚊,返到屋企唔使廿分鐘換好,超簡單!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 razerx 於 2018-8-26 11:24 PM 發表

乜咁平咋
已經貴左!元朗朗屏果便40有交易!可能仲有平啲!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hitin123 於 2018-8-27 07:45 AM 發表

內胎都吾識換又兼人哋貴 不如去屎啦!
做完你啲小學暑期作業先話人啦!你條內呔爆左係補定掉都唔知要問人夠膽嚟話樓主?https://www.discuss.com.hk/viewt ... 49&extra=page=1

回覆 引用 TOP

單車舖正路就30-50換到, 300...夠換埋外胎有找
起初我都唔識換, 好黑仔架RB一年爆左4次內+1次外
樓下單車舖次次都海鮮價...70-120(120因為過年前得佢一間有開, 都知貴但我要踩所以焗俾)
第4次爆胎...換埋外胎收280...
終於的起心肝學換胎, 之後間唔中發現氣咀漏氣, 爆胎都自己換
學識好處多, 如果踩到啲山卡啦位先黎爆, 有跟身內胎可以換, 唔洗CALL GOGOVAN再返去搵單車舖換胎

引用:
原帖由 hitin123 於 27-8-2018 07:45 AM 發表

內胎都吾識換又兼人哋貴 不如去屎啦!
開學啦
好好準備吓
無謂浪費父母金錢
更要日日出賣自己菊花

I am too attached to Chelsea. My blood is blue and it won't change....."

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TERU1986 於 2018-8-27 09:53 AM 發表

單車舖正路就30-50換到, 300...夠換埋外胎有找
起初我都唔識換, 好黑仔架RB一年爆左4次內+1次外
樓下單車舖次次都海鮮價...70-120(120因為過年前得佢一間有開, 都知貴但我要踩所以焗俾)
第4次爆胎...換埋外胎收280...
終於的起心肝學換胎, 之後間唔中發現氣咀漏氣, 爆胎都自己換
學識好處多, 如果踩到啲山卡啦位先黎爆, 有跟身內胎可以換, 唔洗CALL  ...
你令我唸起幾十年前啲往事,當時年紀細,小學都未讀完,家住鄉村地方(新田)我唸好多車友有行上水去元朗都知喺邊。當時鄉村地方必以鄉村地方代步,但只有一間鐵皮屋單車維修店喺鄉事委員會隔離,果老闆阿伯真係寸過乜!有次佢幫人整緊單車我就將我果架擺埋一邊排隊等補呔,點知佢一野推冧我部單車話我幫襯得少兼阻佢做生意!我雖然年紀細但都知道乜野叫尊嚴,寧願以後冇人整都好過受佢氣,就推架單車走以後都冇幫襯佢!但住村冇部車代步唔掂架,老豆又唔識,於是乎不斷回憶下個老闆係點補我部車呔,買齊料一步一步咁試,當時係冇補呔貼,我記得個老闆係用其它爛車啲呔剪一塊出嚟補呔,再用AA之類既膠水痴住,試左好多次卒之比我搞掂,從此就識得自己補呔唔洗求人,補呔其實唔係咁難,連當時小學既我都學倒,樓主快啲學下唔洗比人屈!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-8-27 10:11 AM 發表

你令我唸起幾十年前啲往事,當時年紀細,小學都未讀完,家住鄉村地方(新田)我唸好多車友有行上水去元朗都知喺邊。當時鄉村地方必以鄉村地方代步,但只有一間鐵皮屋單車維修店喺鄉事委員會隔離,果老闆阿伯真係寸過乜!有次佢幫人整緊單車我就將我果架擺埋一邊排隊等補呔,點知佢一野推冧我部單車話我幫襯得少兼阻佢做生意!我雖然年紀細但都知道乜野叫尊嚴,寧願以後冇人整都好過受佢氣,就推架單車走以後都冇幫襯佢!但住村冇部 ...
而家啲(唔敢話全部啦)單車舖一樣, 做起左個朵就唔食細米
見你整/想買既車件係平價貨就求9其HEA你
如果自己識整/網上買到就自己黎...無謂受氣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]