• 瀏覽: 15,139
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
想咁多位師兄們比下意見,謝謝

背景
- 本身一部 Discovery Sport & 981 Boxsters GTS,因為車位關係二合一
- Budget 100,可略添D減D
- 云云SUV中揀左Macan做next car,當然其他兩座位以上嘅車款都可以

分別
- 時間:Facelift 到依家都未有得訂,最少等半年以上,仲有唔知到時會否同2.0同期?如果唔係時間等更耐;GTS有現貨仲有丁丁特價
- 款色:比較喜歡Facelift,而且有特別顔色;現貨GTS當然無得揀色同options
- 馬力:揸開GTS 倒轉開S會否很不爽?差別遠嗎?
- 訂Facelift水貨應該可以快三個月以上,製得過嗎?(現有的都是行貨,未試過買水)

先感謝各位師兄們

精選汽車
引用:
原帖由 irirlinlin 於 2018-9-5 03:51 PM 發表

背景
- 本身一部 Discovery Sport & 981 Boxsters GTS,因為車位關係二合一
- 云云SUV中揀左Macan做next car,當然其他兩座位以上嘅車款都可以

分別
- 時間:Facelift 到依家都未有得訂,最少等半年以上,仲有唔知到時會否同2.0同期?如果唔係時間等更耐;GTS有現貨仲有 ...
你想要即刻有貨就買現款macan GTS, 其實S 有齊 pasm 及 sport已經跟 gts差不太遠,當然價錢也差下多,但 gts已經有二十吋鈴及響喉,所以特價一定買 gts。至於新款大 mon及尾燈,視乎個人需要了。

引用:
原帖由 irirlinlin 於 2018-9-5 03:51 PM 發表

背景

分別
- 時間:Facelift 到依家都未有得訂,最少等半年以上,仲有唔知到時會否同2.0同期?如果唔係時間等更耐;GTS有現貨仲有 ...
二合為一,心理上當然係維持同一水平,所以要GTS啦

樓主也表示喜歡FL多d, 買車亦應該有新買新

結論:買FL Macan GTS

引用:
原帖由 兇猛四姨婆 於 2018-9-5 04:52 PM 發表

你想要即刻有貨就買現款macan GTS, 其實S 有齊 pasm 及 sport已經跟 gts差不太遠,當然價錢也差下多,但 gts已經有二十吋鈴及響喉,所以特價一定買 gts。至於新款大 mon及尾燈,視乎個人需要了。 ...
其實舊減D、新通常又加D,真係差得唔遠,不過新款同新色又好吸引,三心兩意中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jellykit 於 2018-9-5 06:01 PM 發表

二合為一,心理上當然係維持同一水平,所以要GTS啦

樓主也表示喜歡FL多d, 買車亦應該有新買新

結論:買FL Macan GTS
可惜將要等兩年

回覆 引用 TOP

我個人接受吾到等2年。情願買部2手,2年後換

引用:

背景

分別
等到半年以上當然要FL S

Macan個籠好細喎,接受到?唔諗新Cayenne?

引用:
原帖由 ngszewai412 於 2018-9-5 07:40 PM 發表

我個人接受吾到等2年。情願買部2手,2年後換
Agree
兩年發生的事可以好多
話唔定到時候Macan Turbo, 718 GT4, 992 C4S & 991.2 GT2 RS 一齊一次過買晒呢
希望在人間嘛

引用:
原帖由 CU2CU2 於 2018-9-5 08:16 PM 發表

等到半年以上當然要FL S
謝謝師兄
暫時偏向係咁
無車都一樣可以生活㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 licgfg 於 2018-9-5 09:02 PM 發表

Macan個籠好細喎,接受到?唔諗新Cayenne?
一來少少out bud
上網㩒㩒下3.0都要1.5/1.6m
而且3.0自己又會想要S....本身自己一個揸時都快開...
同埋始終喜歡比較細部嘅
之前如果唔係7座一早唔要Discovery要Evoque,當然出完更加後悔

引用:
原帖由 irirlinlin 於 2018-9-5 09:15 PM 發表

Agree
兩年發生的事可以好多
話唔定到時候Macan Turbo, 718 GT4, 992 C4S & 991.2 GT2 RS 一齊一次過買晒呢
希望在人間嘛
FL macan GTS 唔使等兩年吧。新cayenne GTS 就話姐。

引用:
原帖由 01655144 於 2018-9-5 09:37 PM 發表

FL macan GTS 唔使等兩年吧。新cayenne GTS 就話姐。
Sales之前講過一般都要

我見上代2014已經出,GTS都要2016先落地,依家FL要2019,保守估計2020造都要2021先出街

引用:
原帖由 irirlinlin 於 2018-9-5 09:44 PM 發表

Sales之前講過一般都要

我見上代2014已經出,GTS都要2016先落地,依家FL要2019,保守估計2020造都要2021先出街
2014果時 係全新款,而家只係FL,應該唔會差咁遠。記得之前cayenne FL 都冇隔兩年先出FL GTS

我反而希望macan 有 hybrid  

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]