註冊 登入

[疑問求助] 最後更新: L豬機沒有問題,是師傅安裝有問題. 今天終於整好

精選樓盤
會否地磚太跣 跣到食5實部機

我未用過 LG
唔敢講好唔好

不過新機唔應該咁差

純個人分享
我之前都買過一部大眼雞
由裝修師傅安裝
一開始都係好嘈
仲識行路走人

之後打俾代理
叫左師傅上嚟睇
原來我師傅安裝無將機背一粒膠拎走
( 代理師傅好似話粒膠係為左運送用 ) 
拎左走之後就好左好多

你都可以試下打俾代理叫師傅上嚟睇下

二話不說換機,換咗至再講。
新機器絕對不應該這樣振動的。

棍棒兜頭毆漢奸狗賊,鐵腳撩陰踢黃+獨野狗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dwant1 於 2018-9-8 11:05 AM 發表

我依部新買 L豬, 都好失望, 好似好多人話 L豬 靜, 點知買返黎先知原來咁震咁嘈. 買左只係一個幾月, 8KG 1400轉機, 我影片中只係 1000 轉(新買從未開過高過1000), 半機多少少既衫, 普通衫褲, 點知 1000 都已經震到咁. 嘈到好似係咁機關槍掃射咁. 連果塊防滑貼都移晒位爛埋, 依家一邊有一邊冇. 師傅安裝時已經較好水平, 所以唔應該關水平問題
部機一買返黎就係咁上下 ...
Upload 上youTube 終於看到.
第一,跟本不需防滑墊. 做多錯多. 令機更震.請移除.及確保幾成水平.
第二,如果你不斷聽到似po po 篤篤聲是避震聲
第三,震一定有尢其氣壓,氣壓特色是不跳但高速比較震.
油壓特色吸震但易跳
汽車避震會移動大在但吸震.
所以Miele 係油壓再加多彈弓確保吸震時又可加快反應回彈防止跳起.所以Miele 始終由去水找平衡由低速到高速也可寧靜.
你先做好以上及確保機防避震已拆除及機背喉不碰撞機身再試.
正常係呢個聲
https://youtu.be/UD20Yg8XqNs

是否原廠師傅裝 ... 如是 應要求換機
如不是原廠師傅 ... 先確認 用作運輸保護的 定位 膠、螺絲 等等 ... 全部正確移除 ... 否則 避震 / 吸震 機構 不能正常運作 ... 結果就會嘈和跳 ... 更會 弄壞部機

引用:
原帖由 dwant1 於 2018-9-8 11:19 AM 發表

地磚裝新機前已經打掃清理好...都係普通平滑地磚...有加防滑貼係底, 點知震到貼都移晒位爛埋
未過保養期,快找代理維修。

回覆 引用 TOP

miele洗衣機 最正

可能我有部乾衣機喺上邊同埋行800所以唔覺佢咁震!

引用:
原帖由 kei139 於 2018-9-8 12:14 PM 發表

可能我有部乾衣機喺上邊同埋行800所以唔覺佢咁震!
我又剛換LG一個月左右·以前果部用左十年都係LG。
師傅裝完較好平水試左一陣OK走人·
用左兩日開始嘈·慢慢又好嘈·我操作時觀察再試試用力頂一下左右·發覺平水移位·
再調較一下·再下一次洗衫觀察·
反覆搞左幾次·搞掂

回覆 引用 TOP

同你8KG·我長期用1200轉

回覆 引用 TOP

嘩!成部打樁機咁。小弟用最低型號Miele,1400轉有飛機起飛聲但就好定。佢乾衣係先低轉一陣半乾,停機又慢轉幾野,D衫就平均左,咁先高速就好定。CF黎裝都唔見佢教咩平衡,亦無墊野。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。