註冊 登入

[海外] 鐵血戰士:血獸進化 (The Predator) 討論區

本主題由 TorresKing 於 2018-9-18 03:33 AM 解除置頂

鐵血戰士:血獸進化 (The Predator) 討論區 E-mail 此主題給朋友

https://www.youtube.com/watch?v=P2bl8HDFz4Q

「血獸」是全宇宙中最危險的獵殺者,他們不只凶猛而且科技更遠超人類,連DNA也懂得自我改組,令智能加倍,戰鬥力更強橫!一名少年Rory McKenna(雅各川伯尼 飾)意外地打開了啟動「血獸」飛船的裝置,隨即成為「血獸」的獵殺目標,而其從軍的父親Marks(Lochlyn Munro 飾)和一班殺無赦的義勇兵團決意奮不顧身出手保護Rory以阻擋悲劇發生,最後更要制止人類的終極滅絕!
轉貼:WMOOV進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 124

1. 不能不看

26 (20.97%)

2. 建議一看

26 (20.97%)

3. 一看無妨

27 (21.77%)

4. 可看可不看

10 (8.06%)

5. 不建議看

35 (28.23%)

引用:
原帖由 KaMTsK 於 2018-9-12 03:41 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=P2bl8HDFz4Q

?resize=1600%2C608
「血獸」是全宇宙中最危險的獵殺者,他們不只凶猛而且科技更遠超人類,連DNA也懂得自我改組,令智能加倍,戰鬥力更強橫!一名少年Rory McKenna ...
聽講新品種有十尺高,
七百磅,
可想而知果條野有幾咁勁 !!!!!!!!!!!!!

期待中!

已經重温以前所有相關嘅trailer!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eaten333 於 2018-9-12 09:19 PM 發表

聽講新品種有十尺高,
七百磅,
可想而知果條野有幾咁勁 !!!!!!!!!!!!!
Predator vs Mega-Predator.

以現今CG, 應該會好精彩!

剛睇早場, 一個字總結........... 爛
B 級片格局, 制作求其, 唔合理既情節場景非常之多, 異獸戰系列已經係麻麻, 但呢套更加差, 同對上一套 predator S 更加冇得比. 絶對有力問鼎金草莓獎. 仲有就係千其唔好帶女伴一齊睇, 否則睇完佢一定面黑, 早知睇叛諜裁決2好過.

睇左,B 片
個成本應該幾低下
當爽片睇ok

但結尾件野其實唔洗show 出尼
留下集先show 仲好
影個太空倉就夠
呢家成件事好膠

結尾歌後無彩蛋,可以離場

附件

2018-9-13 01:45 PM

回覆 引用 TOP

一套橫挎三十年的電影,要拍好真唔簡單,未睇前當然會非常期待,睇咗后亦唔會太激動,可能最新武器科技已經無什麼新橋可出,如果有續集出,我會繼續再追,始終鐵血戰士同異形係這類形戲種之經典中之經典。

引用:
原帖由 eb1815 於 2018-9-13 12:24 PM 發表

B 級片格局, 制作求其, 唔合理既情節場景非常之多, 異獸戰系列已經係麻麻, 但呢套更加差, 同對上一套 predator S 更加冇得比. 絶對有力問鼎金草莓獎. 仲有就係千其唔好帶女伴一齊睇, 否則睇完佢一定面黑, 早知睇叛諜裁決2好過. ...
200% 同意.....9:00 又一城早場....DKLM....垃圾....$50都比多佢...浪費我時間....
(以下反白劇透)
第一隻又話來俾情報&武器地球人....但一來到就吊殺主角隊友...
醒返又大開殺界...
最尾仲有件乜7"血獸戰衣"....真心硬膠...

睇咗!完全冇新意!好悶!

i love hongkong

回覆 引用 TOP

無溫書之下睇咗,有啲位係唔太明。。。不過都無咩壞。。。高科技都唔太高(因為都係人類估計得到咁)

好想搵一個人,係唔使我點講,佢就可以被我滿意的。

在你的信念中要有信心,懷疑你的懷疑,
相信你的希望,不要相信你的損傷。[轉個彎,世界會更大]

心如工畫師, 能畫諸世間; 五陰悉從生, 無法而不造. [華嚴經]

智者善用心, 愚人為境控.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eb1815 於 2018-9-13 12:24 PM 發表

B 級片格局, 制作求其, 唔合理既情節場景非常之多, 異獸戰系列已經係麻麻, 但呢套更加差, 同對上一套 predator S 更加冇得比. 絶對有力問鼎金草莓獎. 仲有就係千其唔好帶女伴一齊睇, 否則睇完佢一定面黑, 早知睇叛諜裁決2好過. ...
通常呢度話 爛片 劇情悶無新意 嘅人, 相信套戲有 90個percent動作場面一定好好睇
那麼我係淨係睇動作場面所以一定入場

本身只睇過異獸戰1,2 s 都幾好睇所以呢集都照入場
叫不過不失係啲剪接麻麻同男主角太不死身 前幾集70-80
咁呢集65囉 

回覆 引用 TOP

純娛樂ok嘅,都叫做冇冷場,打打殺殺,血腥暴力,一套典型爆谷片。

其他就真係唔好深究,好似主角光環,雖然預左一定有,但呢套都算係我睇過嘅同類電影中主角光環之最。

男主角我已唔覺佢特別好打,但佢好歹叫軍人,唔同佢計,女主角同男主角個仔只係普通婦孺,點解身旁手拎武器嘅專業軍人一個接一個慘死下,佢地一個女人一個小孩身處同一場合,可以連受傷都唔會?個主角光環真係十級勁。

對, CUT 咗片尾一節, 下集會吸引D

但大家唔好忘記, 其實仲有件嘢係旁邊

回覆 引用 TOP

剛睇完。
早埸50蚊可接受,我95蚊就不值
故事情節唔好諗點解就好好多。
結尾無須有件咁嘅野

此片當攝時間係可以的,千其唔好同第一集比

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。