註冊 登入

反醒@我是衰人的一餐

反醒@我是衰人的一餐 E-mail 此主題給朋友

最近自己心情都唔係幾好
因為同一個朋友有的言語衝突,我初初以為對方小氣,但想深一層,自己有時說話都好似個小孩咁,成日講笑,未有深思熟慮,胡說八道,有時未必理解對方咁受.覺得自己好錯,非常之錯,雖然以向對方道歉,
不過仲等緊人原諒.

神之飮品

汽水自己獨喜可樂,有得選擇既情況之下,一定優先選擇佢

佢擁有高雅氣質及優美線條既樽身,晶瑩剔透既外表,可以欣賞可樂美艷嘅色澤.

而味覺比較個人化,樽裝可樂入口這一刻,味道非常唔同,完勝其它飲品

魚旦麵

向對方發過道歉訊息,所以成日留意手機

不心安 清早與夜來亦望望
收不到信號過兩秒又再看看📱

我這樣強悍 我這樣硬朗 我對著你

話到底 辯駁完全無謂

未曾惹人愛憐 對!我犯賤

精選樓盤
引用:
原帖由 redred06 於 2018-9-14 08:29 AM 發表

最近自己心情都唔係幾好
因為同一個朋友有的言語衝突,我初初以為對方小氣,但想深一層,自己有時說話都好似個小孩咁,成日講笑,未有深思熟慮,胡說八道,有時未必理解對方咁受.覺得自己好錯,非常之錯,雖然以向對方道歉,
不過仲等緊人原諒.

神之飮品

話到底 辯駁完全無謂
...
加油呀, 有細佬陪住你

長崎武銀
引用:
原帖由 redred06 於 2018-9-14 08:29 AM 發表

最近自己心情都唔係幾好
不過仲等緊人原諒.

神之飮品

話到底 辯駁完全無謂
...
人非聖賢,孰能無過,
過而能改,善莫大焉。

可能朋友找個合適時機回應,
時間冲淡一切,靜侍佳音吧!

回覆 引用 TOP

魚旦麵

引用:

最近自己心情都唔係幾好
不過仲等緊人原諒.

神之飮品

話到底 辯駁完全無謂
...
紅大少終於諗通咗啦,識得揀用樽裝可樂陪罪,應該好快會得到原諒嘅,魚蛋麵夠簡單,唔錯,下次要攞埋冰底嘅樽裝可樂,咁先係完美

其實魚蛋面都好正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 www9030 於 2018-9-14 09:04 AM 發表

紅大少終於諗通咗啦,識得揀用樽裝可樂陪罪,應該好快會得到原諒嘅,魚蛋麵夠簡單,唔錯,下次要攞埋冰底嘅樽裝可樂,咁先係完美 ...
我估可能冰底未到,因為如果冇冰底,照計會有支飲管,除非red兄咁環保?而家盡可能我也不要飲管了。

引用:
原帖由 Regjamie 於 2018-9-14 09:16 AM 發表

我估可能冰底未到,因為如果冇冰底,照計會有支飲管,除非red兄咁環保?而家盡可能我也不要飲管了。
Jamie兄,你唔明冰底嘅重要性啦

引用:
原帖由 www9030 於 2018-9-14 09:20 AM 發表

Jamie兄,你唔明冰底嘅重要性啦
噢,諗埋咗一邊。我講多錯多。I am so sorry

引用:
原帖由 Regjamie 於 2018-9-14 09:22 AM 發表

噢,諗埋咗一邊。我講多錯多。I am so sorry
紅大少,等人原諒佢呀

引用:
原帖由 www9030 於 2018-9-14 09:23 AM 發表

紅大少,等人原諒佢呀
係啊,我看到。冇問題的,學Duncan兄所說,過而能改,善莫大焉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 www9030 於 2018-9-14 09:23 AM 發表

紅大少,等人原諒佢呀
出白富美先有用

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:

最近自己心情都唔係幾好
不過仲等緊人原諒.

神之飮品

話到底 辯駁完全無謂
...
你朋友見到你的樽裝可樂就明架啦

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2018-9-14 09:38 AM 發表

你朋友見到你的樽裝可樂就明架啦
我都係咁話,不過差咗冰底呢part

回覆 引用 TOP

引用:

最近自己心情都唔係幾好
不過仲等緊人原諒.

神之飮品

話到底 辯駁完全無謂
...
公主可樂

時間,是沉澱所有不快事情的最好方法
你的誠意大家都看到了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。