註冊 登入

[遊戲新聞] Capcom Beat'Em Up Bundle橫向打鬥遊戲合集

本主題由 sonicjet 於 2018-9-29 10:11 PM 置頂
引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-14 02:37 PM 發表

嘩, 乜ss版圖桌武士要4MB 卡? 我記得呢隻野好似連超任都出到....

記得PS出過吞食天地2, 仲每個角色都追加左新招~
聽聞係完全街機移植嘛~
而且SS尾期都有好幾隻由capcoins所出嘅game都用到呢張4MB擴張Ram咭嘅...
例如:魔域戰士3、Pocket Fighter以街機Zero 3等。

精選樓盤
唔知有冇全畫面

引用:
原帖由 acos3ltd 於 2018-9-15 05:56 PM 發表

唔知有冇全畫面
上次街霸合輯都有得set全畫面,冇理由今次呢隻唔俾你set嘅~

回覆 引用 TOP

幾時肯出sega spike out😭

回覆 引用 TOP

https://www.hk01.com/遊戲動漫/235428/switch-ps4-吞食天地-final-fight-capcom橫向7合1-老戰友齊打交

下載版9月20號,碟版要等到12月!

《Capcom Belt Action Collection》PS4 / Switch / Xbox One / Steam 高清版,集《吞食天地II 赤壁之戰》、《Final Fight》、《Captain Commando》、《Armored Warriors》、《The King of Dragons》、《Knights of The Round》、《Battle Circuit》等7款橫向捲軸動作遊戲:Cody 前前拳、《吞食2》黃忠放箭屈機……再次跟老戰友單機4打、連線連機齊打交。9月20日起可以下載家用機版(STEAM版香港區推出日未定),而實體碟就要12月才推出。

回覆 引用 TOP

街機以前有三打,唔知會唔會依家有罒打

引用:
原帖由 cp080122 於 2018-9-17 09:47 發表

全部街機rom+模擬器, 原本街機有3打就3打, 4打就4打, 亦唔好期望吞食天地2會有ps版追加的新招.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cp080122 於 2018-9-17 09:47 AM 發表

對應online合作通關,咁你滿意唔滿意?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-14 02:46 PM 發表

聽聞係完全街機移植嘛~
而且SS尾期都有好幾隻由capcoins所出嘅game都用到呢張4MB擴張Ram咭嘅...
例如:魔域戰士3、Pocket Fighter以街機Zero 3等。
WHAT IS RELEASED DATE? WHICH GAME PLATFORM PS4?

引用:
原帖由 颱風山竹 於 2018-9-19 11:27 AM 發表

WHAT IS RELEASED DATE? WHICH GAME PLATFORM PS4?
隻街霸Zero 3咪喺今次街霸30週年版有份囉~,至於你問魔域戰士3同pocket fighter會唔會有ps4移植版呢...要搵番capcoins答你先得喇。

回覆 引用 TOP

有吞食和final fight 已經夠晒照

回覆 引用 TOP

遺憾無 呑食天地 第一集。如果有埋就perfect嘞!

呑食天地 第一集咁耐以嚟,都只出過PC-E版,跟住一直都無出過其他家用機或手提遊戲機版!

PSN ID : c040971c261176
Wii U ID : Smarboy
3DS ID : 3737-9794-6366
Switch ID : 3525-6252-1138

「勝利永遠屬於正義,無敵永遠都令人妒忌」
全力以赴,永不言敗。利物浦必勝
其實一有咩野好玩,同街霸1一樣,我唔係個個年代真係無感覺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smarboy 於 2018-9-19 09:33 PM 發表

遺憾無 呑食天地 第一集。如果有埋就perfect嘞!

呑食天地 第一集咁耐以嚟,都只出過PC-E版,跟住一直都無出過其他家用機或手提遊戲機版!

引用:
原帖由 jalm 於 2018-9-20 12:11 AM 發表

你唔係嗰個年代,並唔代表無人唔係嗰個年代。
每個人嘅感受都唔同,可能都有人對Final Fight同呑天2覺得唔好玩。但本人就覺得呑天1都係Capcom其中一隻橫向動作式經典Game

PSN ID : c040971c261176
Wii U ID : Smarboy
3DS ID : 3737-9794-6366
Switch ID : 3525-6252-1138

「勝利永遠屬於正義,無敵永遠都令人妒忌」
全力以赴,永不言敗。利物浦必勝
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。