註冊 登入

[遊戲新聞] 今年年尾(預計12月3日),Sony出迷你主機,大家又點睇?

本主題由 sonicjet 於 2019-1-17 01:30 AM 解除置頂

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 皇馬贏歐霸 於 2018-9-19 06:57 PM 發表

其實有邊一代主機係只得十幾廿隻正game?
仲有3DO!一提起呢部機我就記得街霸X、幽遊白書同影相game

當年頂級玩具,依家垃圾東西

引用:
原帖由 clleo 於 2018-9-19 07:29 PM 發表

當年頂級玩具,依家垃圾東西
咁又唔好咁講,雖然佢哋(舊世代機種)風光不再,但都係心中回憶嘅一部份嚟。

回覆 引用 TOP

頂!真係駁你地唔倒喎😜😜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 皇馬贏歐霸 於 2018-9-19 06:56 PM 發表

月下傳緊會出PS4版,不過未經證實
希望係真

回覆 引用 TOP

有機戰f ggenerationf 即入
不過可能性好低……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GreatMeatFat 於 2018-9-19 19:10 發表

Dreamcast 囉
Dreamcast 點只咁少正game呀.....
sega自己一大堆, 早期200%支持dc的capcom又一大堆, 劑計呢兩間, 20隻都唔只喇.

初期DC個勢好勁, 連死對頭namco都出隻超勁soul calibur....

就算係依家逢出必廢的bandai, 果時出的gundam side story同基連都出得好正.

ps1我無乜童年回憶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-20 10:12 AM 發表

sega自己一大堆, 早期200%支持dc的capcom又一大堆, 劑計呢兩間, 20隻都唔只喇.

初期DC個勢好勁, 連死對頭namco都出隻超勁soul calibur....

就算係依家逢出必廢的bandai, 果時出的gundam side story同基連都出得好正. ...
你講嗰隻DOA,我當年就買咗限定版

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-20 10:12 AM 發表

就算係依家逢出必廢的bandai, 果時出的gundam side story同基連都出得好正. ...
咪係!capcoins出幾多嘢去cap我啲coins呀
仲有bandai呢~!?機戰、基利之野望 自護之系譜同高達~一年戰爭~街機,呢啲都係唔少得。

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-20 10:58 發表

咪係!capcoins出幾多嘢去cap我啲coins呀
仲有bandai呢~!?機戰、基利之野望 自護之系譜同高達~一年戰爭~街機,呢啲都係唔少得。
DC絶對係最多 "好game:雷game" 比例最好的遊戲機(應該冇 "之一")

引用:
原帖由 6seven 於 2018-9-19 06:47 PM 發表

其實PSP,PS3都可以去store買舊PS1 games.

佢發展多d 舊game網上賣好過出“潮流“陳例品。

PSV或PS TV, 同PS4玩到舊games已經夠做。
ps3早期都有放PS1,PS2,pc engine既遊戲,後來都冇放,原本好期待佢有rtype final 同gradius v再買多次

引用:
原帖由 playstation 於 2018-9-20 12:00 PM 發表

ps3早期都有放PS1,PS2,pc engine既遊戲,後來都冇放,原本好期待佢有rtype final 同gradius v再買多次
後期型嘅ps3都可以玩到ps1啲碟版game,係ps2鎖咗焗你俾錢買,至於pc-engine呢~我唔肯定係咪可以玩番啲game碟,因為我自己冇試過

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-20 12:14 發表

後期型嘅ps3都可以玩到ps1啲碟版game,係ps2鎖咗焗你俾錢買,至於pc-engine呢~我唔肯定係咪可以玩番啲game碟,因為我自己冇試過
唔係後期ps3鎖左ps2兼容....而係ps3同ps2硬件規格完全唔同, 而ps3又唔強得過ps2好多, 所以行唔起ps2 game.

初期ps3之所以玩到ps2 game, 係因為初期型加多一塊電路板, 濃縮左成部ps2的核心硬件.

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。