註冊 登入

[遊戲新聞] 今年年尾(預計12月3日),Sony出迷你主機,大家又點睇?

本主題由 sonicjet 於 2019-1-17 01:30 AM 解除置頂
引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-20 12:14 PM 發表

後期型嘅ps3都可以玩到ps1啲碟版game,係ps2鎖咗焗你俾錢買,至於pc-engine呢~我唔肯定係咪可以玩番啲game碟,因為我自己冇試過
我意思係psn下載舊ps1,ps2同pc engine既遊戲,唔係放碟

精選樓盤
引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-20 02:24 PM 發表

唔係後期ps3鎖左ps2兼容....而係ps3同ps2硬件規格完全唔同, 而ps3又唔強得過ps2好多, 所以行唔起ps2 game.

初期ps3之所以玩到ps2 game, 係因為初期型加多一塊電路板, 濃縮左成部ps2的核心硬件. ...
即係依家後期嗰啲ps3,都改用曬ps2遊戲+模擬器,咁打包供下載使用?

引用:
原帖由 playstation 於 2018-9-20 02:55 PM 發表

我意思係psn下載舊ps1,ps2同pc engine既遊戲,唔係放碟
唔好意思!可能我諗多咗~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-20 16:44 發表

即係依家後期嗰啲ps3,都改用曬ps2遊戲+模擬器,咁打包供下載使用?
後期ps3玩到ps2遊戲咩?

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-20 05:07 PM 發表

改機下載ps2遊戲啫 我估,我朋友做緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-20 05:07 PM 發表

有~港、日及美服都有售,上個月我仲喺日服趁特價買咗隻metal slug complete嘅ps2版。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-19 04:51 PM 發表

但K社話會出個合輯喎~
將pc-engine年代時嗰隻惡魔城X,同ps 1年代嘅惡魔城X~月下之夜想曲夾埋一齊出落ps4度,呢個唔知會唔會高清化就要等廠方進一步公布,不過喺psp時期已經有個合輯出過,我亦都買咗,所以依家ps4版就未必會諗喇... ...
我就係xboxone到下載左惡魔城月下狂想曲,所以都唔會諗迷你版主機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-19 07:14 PM 發表

少唔少得過下圖呢部?
見都未見過,邊間廠出?

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2018-9-19 07:25 PM 發表

仲有3DO!一提起呢部機我就記得街霸X、幽遊白書同影相game
3do我玩過兩三次就送左比人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 clleo 於 2018-9-19 07:29 PM 發表

當年頂級玩具,依家垃圾東西
舊遊戲有好多好玩過依家d game,由其係超任。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-9-20 11:10 AM 發表

DC絶對係最多 "好game:雷game" 比例最好的遊戲機(應該冇 "之一")
DC講明要要好Game先會推出,所。以好少垃圾game出現。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 terrywong25 於 2018-9-20 11:11 PM 發表

見都未見過,邊間廠出?

以上圖去解釋你可能會明白一啲...

回覆 引用 TOP

唔知部PlayStation Classic主機收錄的內容有無分英文版同日文版呢?

隻FF VII當年屋企人有買到隻行貨日版PS1正版碟(黑膠碟~!!!)
如果部機有得選擇用英文的話都有興趣玩多次英文版的FF VII。

睇返張收據1997年買隻行版GAME都已經要$468,
同2018年買隻SPIDER-MAN豪華版個定價一樣,
都唔知話佢有良心廿年都無加價定係廿年前食水咁深好了~!

LEGO It's a new toy every day

引用:
原帖由 LEGOCAPTOR 於 2018-9-22 03:26 PM 發表

唔知部PlayStation Classic主機收錄的內容有無分英文版同日文版呢?

隻FF VII當年屋企人有買到隻行貨日版PS1正版碟(黑膠碟~!!!)
如果部機有得選擇用英文的話都有興趣玩多次英文版的FF VII。

睇返張收據1997年買隻行版GAME都已經要$468,
同2018年買隻SPIDER-MAN豪華版個定價一樣,
都唔知話佢有良心廿年都無加價定係廿年前食水咁深好了 ...
段估sony唔會俾曬日同英文版過你咁益街坊??如果係分分鐘計你兩隻game咪蝕俾佢(sony)?

引用:
原帖由 神仁GTA 於 22-9-2018 15:32 發表

段估sony唔會俾曬日同英文版過你咁益街坊??如果係分分鐘計你兩隻game咪蝕俾佢(sony)?
我意思係行版主機會唔會分英文版同日文版兩個版本嚟屈錢…

上次迷你紅白機同SFC就機讒唔夠老無衝動買,
宜家出到PS1就開始驚要留錢買迷你PS2、DC、XBOX、GC、PS3、XBOX 360、Wii了…

LEGO It's a new toy every day

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。