註冊 登入

[遊戲新聞] 《刺客教條:奧德賽》遊戲專區/10月5日正式發售

本主題由 sonicjet 於 2018-10-4 11:32 PM 置頂

《刺客教條:奧德賽》遊戲專區/10月5日正式發售 E-mail 此主題給朋友

冇ching 有買10月2日零時可玩既版本?

數位終極版內容. 搶先三天,數位終極版讓你搶先在10 月2 號就能開始遊玩!

https://youtu.be/zot62GD0o6c

《刺客教條:奧德賽》試玩評測 系列作的「真.轉捩點」
https://game.udn.com/game/story/10451/3398409

精選樓盤

遊戲內容和長度國外搶先試玩部分 :

內文透露筆者花了大約41小時通關整個遊戲,他最終的等級達到LV37等,最高等級為50等

遊戲內容有非常豐富的支線劇情,需要跟著解鎖等級才能順利提升,在他通關的過程大約花了5~6小時探索額外的地圖.

每一次的劇情推進和升等大約需要1個小時(完成4~6個任務),若是想要100%全部達成,估計要超過100+個小時.

另外9大章節以外,通關後還有許多的額外支線任務,和隱藏BOSS,特殊競技場可以挑戰.

他最後的評論是 : One of the most sumptuous singleplayer games in recent years!

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60599&snA=22508

回覆 引用 TOP

實體碟幾錢?

回覆 引用 TOP

我買咗終極版,昨晚下載了,並玩了兩個鐘到凌晨3點幾,實在太太攰要去瞓,所以暫時只可以講:有排玩!

引用:
原帖由 Bunnydaddy 於 2018-10-2 02:01 PM 發表

我買咗終極版,昨晚下載了,並玩了兩個鐘到凌晨3點幾,實在太太攰要去瞓,所以暫時只可以講:有排玩!
早買早享受

引用:
原帖由 Bunnydaddy 於 2018-10-2 02:01 PM 發表

有排玩冇用,好唔好玩先係重點?

回覆 引用 TOP

我自己昨晚都看了評測,我總結多少少:

1)如果喜歡刺客教條:起源,這次一定不會失望,系統相當接近
2)畫質上比起源還要進步,特別海浪效果非常漂亮
3)今集比上集有更多海戰
4)如果不喜歡玩支線,今集會玩得很辛苦,每一個主線都係啱啱好打齊支線LEVEL先夠打LEVEL打,每一LEVEL昇級極大,唔夠就真係唔夠打
5)唔想打支線可以貨金買LEVEL.
6)對話要小心揀,㨂錯會影響劇情,但都要有心理準備要爆多一次

回覆 引用 TOP

自閉game,等二手先買

昨晚下載至今我一共玩咗四個鐘左右,主角煉到level7,好玩唔好玩實在言之過早。不過好唔好玩嘅感覺係好主觀,最實際係自己去玩下,由自己去判斷。

暫時個人的看法是,《奧德賽》比《起源》耐玩,新game主角升級要完成多啲支線,唔夠level走去越級挑戰高一級敵人難過舊game。另外,鷹/人過場黑畫面的時間,感覺上比舊game耐咗(我係用pro機),新game的對話選擇多咗,亦比舊game花更多時間在人物對話上面。

喜歡開放版圖遊戲的玩家可以有排去探索,慢慢玩,相反,對於不喜歡Open World玩法的玩家,就必然是一種折磨。

回覆 引用 TOP

還未玩上集Assassin's Creed Origins,
Assassin's Creed新一集Odyssey又推出了~!

宜家玩緊NS版隻DRAGON BALL FighterZ,
之後又有Super Mario Party同Red Dead Redemption 2要玩,
呢隻Assassin's Creed Origins我諗最快都等到聖誕節優惠先買,
或者會好似上次Assassin's Creed Syndicate咁,
等佢個包晒DLC的黃金版大減價時先買返嚟玩到100%+白金盃。

LEGO It's a new toy every day

回覆 引用 TOP

起源係等到psn減到最底$3xx豪華版入手,玩左30%放底左無玩!

巴黎

回覆 引用 TOP

個人覺得《AC Origins》好好玩,我已爆(連九成支線)兩次,主角煉到level 55已經game 內天下無敵。但今次《AC Odyssey》感覺上難打咗,辛苦咗,敵人強咗一截,主角好辛苦升一級,敵人似乎都自動升一級緊貼住主角level咁,所以要好有耐性去玩。

畫面方面,十分同意版主上述的意見,個海整得好靚,啲浪真過《AC Origins》,而且有海豚、鯊魚、鯨魚......水中可以用武器格鬥,哩啲係上集無嘅,鍾意海戰的玩家會覺得好正,自己揸船出海周圍去探險/潛水/尋寶都已經好好玩!真係有排玩!

ps. 《Origins》個海永遠風平浪靜,如果《Odyssey》可以有埋天氣效果例如會有颱風/海嘯式巨浪/橫風橫雨......等會更好更刺激!

回覆 引用 TOP

我都係鍾意啲近代少少歷史背景嘅刺客
可以投入感高啲

起源同奧德賽個地圖一大片空曠地方任跑任爬
經已唔係以前嘅刺客了

回覆 引用 TOP

呢個系列都好勁,出game嘅密度真係高……其他game搞幾年都未搞掂……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2018-10-2 06:40 PM 發表

自閉game,等二手先買
網戰唔係你殺我就我殺你,玩得多都悶……

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。