註冊 登入

上星期六In 完,到今日都冇消息,係咪已收皮?

上星期六In 完,到今日都冇消息,係咪已收皮? E-mail 此主題給朋友

上星期六In 完,到今日都冇消息,係咪已收皮?
佢仲要冇問我要咩價位,佢話如果請既話會再叫我上黎再傾。
但我覺得如果請既話先傾,到時個價位唔岩,咪浪費大家時間?
同埋佢話要in 埋其他人先,係咪皮已收?

利申:見老闆,唔係HR

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wantszmartha 於 2018-10-9 03:55 PM 發表

通常in完叫番屋企等消息我都會當唔請, 因為係到估估下都無咩幫助, 只會愈來愈心煩, 不如繼續搵工send cv, 咁對自己都好啲, 下星期有招聘會, 睇下有無啱
https://www.recruit.com.hk/activity/JobFairOct2018TM_pre.aspx?adid=FMI036 ...
冇計,性格鍾意鑽牛角尖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yy_chow1210 於 9/10/2018 04:18 PM 發表

冇計,性格鍾意鑽牛角尖
你唔係咁認真覆佢呀嘛,佢係recruit打手嚟㗎喎。同僵屍户口無分别,香討百幾個account,版主封完又封都殺唔死呢隻僵屍

回覆 引用 TOP

就算講到實牙實齒都唔抱太大期望,何況沒有

回覆 引用 TOP

時間越長,機會越微⋯但有時又會有驚喜。

唔好唸咁多,繼續send CV吧。

回覆 引用 TOP

IN完兩日咋喎。通常見第一round要1-2星期,見完第二round就好快(如果請的話)。

引用:
原帖由 Creon 於 2018-10-9 09:09 PM 發表

IN完兩日咋喎。通常見第一round要1-2星期,見完第二round就好快(如果請的話)。
佢都話最遲兩個星期會有消息:(
緊張到我瞓唔著

引用:
原帖由 yy_chow1210 於 2018-10-9 09:23 PM 發表

緊張到我瞓唔著
如果你覺得IN得好好就放心地等多個禮拜,休息下先,否則就繼續IN,直至有offer。

通常一星期都無消息就fail

回覆 引用 TOP

上星期六到依家只係兩日

不過每次見完工都即刻抱住已經收皮嘅心態,你會少好多不必要嘅壓力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Creon 於 2018-10-9 09:28 PM 發表

如果你覺得IN得好好就放心地等多個禮拜,休息下先,否則就繼續IN,直至有offer。
其實in得好好都唔一定請,有時講眼緣。仲有自問in 得好,唔代表人地覺得好。
我覺得佢地都還滿意既,不過會諗下會不會有更好個種。

引用:
原帖由 yy_chow1210 於 2018-10-9 09:23 PM 發表

緊張到我瞓唔著
覺得in得好好?dept head比到signal你好大機會請?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yy_chow1210 於 2018-10-9 09:47 PM 發表

其實in得好好都唔一定請,有時講眼緣。仲有自問in 得好,唔代表人地覺得好。
我覺得佢地都還滿意既,不過會諗下會不會有更好個種。
in得好好唔一定請,但in得一般又請就少d

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。