註冊 登入

[Rolex] 而家入手daytona應該邊隻好D

而家入手daytona應該邊隻好D E-mail 此主題給朋友

2隻我都中意 但只想要一隻
諗住等隻白地冇咁高價就入手,點知個炒價越來越高
都等左半年
價錢又好接近隻白金好難簡
想問大家意見 THX
同埋想問如果隻白金換鋼帶可以?

附件

2018-10-11 12:25 AM

2018-10-11 12:25 AM

膠帶白金不能換全白金錶帶,14/F唔會睬你。

如果從理智角度,十七個入116500LN白地就唔應該。因為摸頂機會大。
但是如果你好喜歡新白地,又唔想無了期咁等正價先入,就去馬啦!始終係心頭好就唔計得咁多

引用:
原帖由 marcusyeung 於 2018-10-11 12:25 AM 發表

都等左半年
想問大家意見 THX
同埋想問如果隻白金換鋼帶可以? ...
我自己都係食炒價入。自己喜歡又負擔得起就得啦!我唔想等呀!

附件

2018-10-11 12:39 AM

回覆 引用 TOP

隻白地鋼款價位好難落好多,我諗下一代出時佢會停產,到時價格只會更高。
有能力入的話就去馬吧。

回覆 引用 TOP

如果只是選擇以上兩隻,一定要白金膠帶 116519LN.
我覺得金鋼 116503 白面 真錶好靚,超值價。
炒價一定吾會支持 116500 白地。

回覆 引用 TOP

全世界都爭呢隻白地,講堅係全世界
供應一定係少,AD又唔會平賣,睇唔到跌既原因

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹懶叫 於 2018-10-11 12:35 AM 發表

膠帶白金不能換全白金錶帶,14/F唔會睬你。

如果從理智角度,十七個入116500LN白地就唔應該。因為摸頂機會大。
但是如果你好喜歡新白地,又唔想無了期咁等正價先入,就去馬啦!始終係心頭好就唔計得咁多 ...
想問甘如果唔上14f 
出面可唔以搵到條帶換

唔該哂各位師兄
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcusyeung 於 2018-10-11 03:52 AM 發表

想問甘如果唔上14f 
出面可唔以搵到條帶換
可以但要换埋個扣。

本人收藏: PP 5057, Rolex 116520 (black/white), Rolex 16610LV, Rolex 116400GV, Rolex 116519LN, Panerai PAM 118, Breguet Type XX, Tudor Black Bay Bronze
本人至愛: PP 5057

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcusyeung 於 2018-10-11 12:25 AM 發表

都等左半年
想問大家意見 THX
同埋想問如果隻白金換鋼帶可以? ...
買二手509,底玩過500。

從另一角度諗,若干年後兩隻都停產,邊隻值錢d?

回覆 引用 TOP

新款鋼地係靚,但個價真係癲,當初12個幾嫌炒得貴,到無左先黎後悔莫及,如樓主白金OK不如買白金金屬錶帶款。

回覆 引用 TOP

買116519但想配鋼帶?不如直接入116509

引用:
原帖由 xr100 於 2018-10-11 09:33 AM 發表

買116519但想配鋼帶?不如直接入116509
好多人希望金屬帶又要陶瓷圈!
🤓🤓🤓🤓

隻隻都係好野

回覆 引用 TOP

43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。