註冊 登入

甩p換車

甩p換車 E-mail 此主題給朋友

小弟就甩p
渣開ninja300
甩p想換架車
朋友推介mt09/z900
究竟邊架好
定係另有推介

精選樓盤
揸開fairing 做咩轉街車嘅?

引用:
原帖由 Jcth 於 2018-10-16 09:58 PM 發表

揸開fairing 做咩轉街車嘅?
甩p想轉架一手車
因為我平時用黎返工放工
如果轉r6 果d會好累

引用:
原帖由 kitchan1992 於 2018-10-16 11:33 PM 發表

甩p想轉架一手車
因為我平時用黎返工放工
如果轉r6 果d會好累
咪係. 佢都唔知長途車幾幸苦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kitchan1992 於 2018-10-16 09:03 PM 發表

小弟就甩p
渣開ninja300
甩p想換架車
朋友推介mt09/z900
究竟邊架好
定係另有推介
論價錢同質料 z900 最抵買. mt09 得果8xx幾 cc  重量大家差唔多, 但坐高 z900 抵d . 但mt09 個款好睇d.

大cc 要考慮夏天長途及塞車…… 如處理好大脾內側及屎忽防熱就np..
有架較自豪滿足啲嘅街啡混種外形及性能同樣動靜佳宜嘅……SuperSport S !集以各車款最佳配備於一身……
這車只特别留意熟習…當新車凍車停車後極難入返N波..!run in 操熟過後ok~
其他滿意度極度正! 只怕忘形增分啫……😭

引用:
原帖由 ff2discuss 於 2018-10-17 10:52 AM 發表

論價錢同質料 z900 最抵買. mt09 得果8xx幾 cc  重量大家差唔多, 但坐高 z900 抵d . 但mt09 個款好睇d.
Thanks ching資料
我身高180左右 應該ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fto94 於 2018-10-17 01:25 PM 發表

大cc 要考慮夏天長途及塞車…… 如處理好大脾內側及屎忽防熱就np..
有架較自豪滿足啲嘅街啡混種外形及性能同樣動靜佳宜嘅……SuperSport S !集以各車款最佳配備於一身……
這車只特别留意熟習…當新車凍車停車後極難入返N波..!run in 操熟過後ok~
其他滿意度極度正! 只怕忘形 ...
Super sport s?

引用:
原帖由 kitchan1992 於 2018-10-17 03:17 PM 發表

Super sport s?
入UTube 就g...

引用:
原帖由 fto94 於 2018-10-17 04:10 PM 發表

入UTube 就g...
佛佛地呀!

樓主有180,又會長途,建議tracer GT
坐姿超舒服,視野開揚,高人一等

gsx s750/1000

引用:
原帖由 26中毒人 於 2018-10-17 10:18 PM 發表

gsx s750/1000
都有考慮過 但怕到時如果又想換車會難放

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新條直人 於 2018-10-17 08:12 PM 發表

樓主有180,又會長途,建議tracer GT
坐姿超舒服,視野開揚,高人一等
外形都幾靚仔 但幾錢啊

引用:
原帖由 fto94 於 2018-10-17 07:40 PM 發表

佛佛地呀!
靚仔!
但好怕放係街會比人偷

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。