註冊 登入

[長跑][本地公開賽] 黃道益活絡油香港街馬 2019 討論區 (相片link #245)

本主題由 Sampras.l 於 2018-10-28 03:41 AM 設置高亮

黃道益活絡油香港街馬 2019 討論區 (相片link #245) E-mail 此主題給朋友

日期 : 2019年1月13日 (星期日)
項目 : 8公里, 半馬

http://streetathon.com/tc/

精選樓盤
期待會有全馬🏃。

引用:
原帖由 劻師傅 於 2018-10-27 04:02 PM 發表

期待會有全馬🏃。
我等左3年 今年賽期如有全馬非常之好, 可作渣馬熱身

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2018-10-27 05:59 PM 發表

我等左3年 今年賽期如有全馬非常之好, 可作渣馬熱身
無咩可能有全馬,好難申請到封路。何況前2年30k搞到成亂7 8糟,佢地有無能力搞更長距離都成疑問。

回覆 引用 TOP

今年又係玩食跑,估最長都係半馬...

回覆 引用 TOP

又叫人一路跑一路飲啤酒🍺真白癡

引用:
原帖由 窮中年0501 於 2018-10-27 09:13 PM 發表

又叫人一路跑一路飲啤酒🍺真白癡
成年人自己決定,我覺得無問題。要話嘅一路跑一路食都唔啱。

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-10-28 07:16 PM 發表

成年人自己決定,我覺得無問題。要話嘅一路跑一路食都唔啱。
成年人都有知識貧乏的呀,咁樣好危險! 係覺得跑步同嘉年華應該分開,係食嘢就跑完先去食!玩還玩,比賽還比賽

引用:
原帖由 窮中年0501 於 2018-10-29 09:17 AM 發表

成年人都有知識貧乏的呀,咁樣好危險! 係覺得跑步同嘉年華應該分開,係食嘢就跑完先去食!玩還玩,比賽還比賽
有心比賽就唔會食、唔會飲酒。會食會飲既都係fun run,甚至係fun walk,有咩危險?就係畀d衛道L搞到香港無晒樂趣。

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-10-29 10:51 AM 發表

有心比賽就唔會食、唔會飲酒。會食會飲既都係fun run,甚至係fun walk,有咩危險?就係畀d衛道L搞到香港無晒樂趣。
嗰次取消既啤跑,規則係跑一round飲一次,所以畀人鞭屍🤣
但街馬係可選擇中途食或唔食,舊年d造時間既人接受訪問無食。紛溫嗰d咪食,起碼都無人因食嘢出事呀。就咁睇香港跑步既人都仲係理性既😆

回覆 引用 TOP

大家放心, 可見將來都唔會有边跑边飲嘅fun run, 已衰過一次

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2018-10-29 02:13 PM 發表

大家放心, 可見將來都唔會有边跑边飲嘅fun run, 已衰過一次

8940102 8940103 8940104
其實佢咁決定正確既。如果一出事,係香港會鞭到死無全屍😈到時佢呢檔街馬系列摺得了

引用:
原帖由 ClassaWin 於 2018-10-29 02:32 PM 發表

其實佢咁決定正確既。如果一出事,係香港會鞭到死無全屍😈到時佢呢檔街馬系列摺得了
香港人特質, fun run 都會搏老命, 揾人代跑,  男扮女跑, 好易出事. 所以都係唔搞好過。

引用:
原帖由 ClassaWin 於 2018-10-29 02:32 PM 發表

咪係囉,唔係衛道問題,唔排除有傻佬又飲啤酒又博命跑,瓜左的話香港就真係七出國際

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2018-10-29 02:47 PM 發表

香港人特質, fun run 都會搏老命, 揾人代跑,  男扮女跑, 好易出事. 所以都係唔搞好過。
諗起出事,前幾年嗰次瀨茄女子10K路窄太多人管理不到多人跌倒,有個女人直頭跌到毀容咁滯😫之後都無搞啦。除左被鞭屍,唔知係咪要賠償好多🙄

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。