註冊 登入

性病問題、十萬火急🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

性病問題、十萬火急🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 E-mail 此主題給朋友

我想知點樣先可以肯定自己無任何性病
網上面好多話假陰性個啲
咁我應該檢查幾多次同埋觀察幾耐
希望各位可以幫下我
最怕hpv、hsv
更加怕惹到俾身邊嘅人
啊媽無打過hpv針
我好擔心,因為生活中都會傳播
無叫過雞、無亂黎
只係單一伴侶

精選樓盤
睇左心理醫生先

引用:
原帖由 阿羅漢果 於 2018-10-28 06:24 PM 發表

睇左心理醫生先
我私處生咗一粒一粒嘅嘢

引用:
原帖由 樹上原始的工人 於 2018-10-28 07:34 PM 發表

我私處生咗一粒一粒嘅嘢
直接睇醫生會好d

引用:
原帖由 豆褲花 於 2018-10-28 09:04 PM 發表

直接睇醫生會好d
何家强ok嗎?網上話佢幾好

回覆 引用 TOP

問醫生啦

引用:
原帖由 D76897777 於 2018-10-28 10:48 PM 發表

問醫生啦
試過問、我話:做完所有性病測試無嘢係咪可以同女友性接觸?,距話可以,跟住我話如果檢查係假陰性,之後又病發呢,距話到時你搵翻我地咯,咁我再問要檢查幾多次同觀察幾耐先肯定無事,距話唔知.......

你咁嘅情況,係咪應該叫你伴侶去驗呢?

又唔食藥同覆診

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CharlesB 於 2018-10-29 07:54 AM 發表

你咁嘅情況,係咪應該叫你伴侶去驗呢?
就算係距驗...都要搞掂呢個問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹上原始的工人 於 2018-10-28 04:06 PM 發表

我想知點樣先可以肯定自己無任何性病
網上面好多話假陰性個啲
咁我應該檢查幾多次同埋觀察幾耐
希望各位可以幫下我
最怕hpv、hsv
更加怕惹到俾身邊嘅人
啊媽無打過hpv針
我好擔心,因為生活中都會傳播
無叫過雞、無亂黎
只係單一伴侶 ...
如果係HIV就要等3個月既空窗期, 再去檢查, 一般黎講係冇乜病徵, 所以一定要去做驗血檢查!
梅毒就要等45日, 雖然有病徵但唔一定好明顯, 所以都要去驗血!
如果係HPV, 就可以去社會衛生科到做檢查, 一般黎講病徵會1-2星期就出。

檢查一次就OK,
日常生活係唔會傳播呢D病, 主要都係透過血液傳播同埋性接觸先會感染到!

希望答到你啦!

引用:
原帖由 m3_sracp 於 2018-10-29 03:03 PM 發表

如果係HIV就要等3個月既空窗期, 再去檢查, 一般黎講係冇乜病徵, 所以一定要去做驗血檢查!
梅毒就要等45日, 雖然有病徵但唔一定好明顯, 所以都要去驗血!
如果係HPV, 就可以去社會衛生科到做檢查, 一般黎講病徵會1-2星期就出。

檢查一次就OK,
日常生活係唔會傳播呢D病, 主要都係透過血液傳播同埋性接觸先會感染到!

希望答到你啦! ...
想去私家...報告快啲...邊間好?

引用:
原帖由 樹上原始的工人 於 2018-10-29 03:06 PM 發表

想去私家...報告快啲...邊間好?
其實HIV﹑梅毒既快速血液檢查即日可有結果,而其他HPV個D就要根據唔同私家而定

引用:
原帖由 m3_sracp 於 2018-10-29 04:39 PM 發表

其實HIV﹑梅毒既快速血液檢查即日可有結果,而其他HPV個D就要根據唔同私家而定
但hiv同梅毒要等空窗期三個月先檢查到

回覆 引用 TOP

你單一伴侣,又冇亂嚟同找性工作者的話唔使太担心慨!
你慨伴侣有沒有相同情況先?
私處一粒粒未必系性病
如果你包皮長的話,有機會
龟頭炎。
調整左自己心理先!
去睇左家庭醫生先。

回覆 引用 TOP

34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。