註冊 登入

[遊記分享][南歐] 日出土耳其(卡帕多奇亞、)&日落希臘 香討焦點

引用:
原帖由 Tofffy婆婆 於 2018-11-5 02:32 PM 發表

我18號跟團岀發去土耳其,請問當地天氣係咪得3-16度?
祝旅途愉快!
土耳其好大,吾同地區天氣都吾同,卡帕多奇亞日夜温差比較大。

出發前幾日,係網上可以查到天氣預報,你可以睇下你去嘅目的地天氣預測。

熱賣及精選
引用:
原帖由 meigp706 於 2018-11-5 03:14 PM 發表

好正,好想去呀!去到果邊計美金定計咩貨幣?thx
Thanks.

土耳其係用里拉,部份酒店同local tour可能要用歐羅

引用:
原帖由 Tofffy婆婆 於 2018-11-5 04:23 PM 發表

我在澳洲坐過,已對此無興趣。
我之前去澳洲睇過資料,發覺景色差好遠,如果只係坐一次熱氣球,我只會揀卡帕多奇亞!

引用:
原帖由 holdhearted 於 2018-11-5 04:34 PM 發表

Thanks.

土耳其係用里拉,部份酒店同local tour可能要用歐羅
里拉係咪去到先唱? 香港找換店同銀行都冇得唱

引用:
原帖由 holdhearted 於 2018-11-5 04:32 PM 發表

土耳其好大,吾同地區天氣都吾同,卡帕多奇亞日夜温差比較大。

出發前幾日,係網上可以查到天氣預報,你可以睇下你去嘅目的地天氣預測。
收到!
唔該哂!🙇🏻‍♀️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 holdhearted 於 2018-11-5 04:38 PM 發表

我之前去澳洲睇過資料,發覺景色差好遠,如果只係坐一次熱氣球,我只會揀卡帕多奇亞!
澳洲係睇綠草加袋鼠

引用:
原帖由 holdhearted 於 2018-10-29 07:13 PM 發表

第一日只係飛機同機場渡過,無嘢好寫,去到酒店都凌晨,嗱嗱臨訓返幾粒鍾。

第二日
訓咗三個鍾,上酒店天台影相8940948
卡帕多奇亞 (1#-

其他遊記:
不一樣的峇里
意大利(羅馬、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭)+瑞士(瓦萊州、伯爾尼高地、日內瓦湖區、)+路過德法 ...
整個天空都系熱氣球的景象好靚啵 。。。 不過E+唔敢玩了,怕怕!

危險旅程

我2013年去過,當時係跟團,全團人大概有四十人左右,因為早前響埃及發生過熱氣球意外,所以我地最後得六個人玩。其實諗番都幾危險,我其中一幅相可以見到啲熱氣球逼埋一齊,而我地啯位機師想表現自己技術,佢會特登飛近其他熱氣球同埋靠近啲山邊或者大樹隔離。不過當時見到咁多熱氣球一齊升空,一齊響空中睇日出同奇石林風景,係非常震撼同興奮。但係我地玩完兩日後真係發生意外,有兩個熱氣球相撞跌落地面。

引用:
原帖由 Tofffy婆婆 於 2018-11-5 11:06 PM 發表

澳洲係睇綠草加袋鼠
坐熱氣球睇袋鼠……

引用:
原帖由 蛋治X 於 2018-11-5 09:31 PM 發表

里拉係咪去到先唱? 香港找換店同銀行都冇得唱
可以用歐羅或美元係當地換里拉或者銀聯㩒錢

引用:
原帖由 東邊日出西邊雨 於 2018-11-5 11:09 PM 發表

整個天空都系熱氣球的景象好靚啵 。。。 不過E+唔敢玩了,怕怕!
吾坐熱氣球仲有大把地方可以去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 M.JANKULOVSKI.M 於 2018-11-5 11:38 PM 發表

危險旅程
請問有幾危險?

引用:
原帖由 17072006 於 2018-11-5 11:51 PM 發表

我2013年去過,當時係跟團,全團人大概有四十人左右,因為早前響埃及發生過熱氣球意外,所以我地最後得六個人玩。其實諗番都幾危險,我其中一幅相可以見到啲熱氣球逼埋一齊,而我地啯位機師想表現自己技術,佢會特登飛近其他熱氣球同埋靠近啲山邊或者大樹隔離。不過當時見到咁多熱氣球一齊升空,一齊響空中睇日出同奇石林風景,係非常震撼同興奮。但係我地玩完兩日後真係發生意外,有兩個熱氣球相撞跌落地面。:fst_012 ...
跟團係咁㗎啦,收你貴嘅價錢,揀間平嘅公司俾你吔,佢吔先賺得多

回覆 引用 TOP

歌樂美露天博物館

黑暗教堂

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。