註冊 登入

[運動類] [更正] Pokemongo 時時刻刻冒險 功能,不用開App 都能 孵蛋的真相?! (有片)

[更正] Pokemongo 時時刻刻冒險 功能,不用開App 都能 孵蛋的真相?! (有片) E-mail 此主題給朋友

經過我再深入嘅研究和網友的指教, 要用 #時時刻刻冒險 功能,iPhone 用戶原來要開啓 Apple Health [健康] 個App, 按入去 [數據來源及取用權限], 之後再允許 Pokemongo App 取數據, 才可真正唔使開 Pokemongo Game 都可儲里數, 有片供參考, 大家可試試:
https://www.youtube.com/watch?v=SpU8Mc0KVtY

Android 機要 Download Google Fit:

https://www.youtube.com/watch?v=qjy4J6paCVg

如果你還未開 時時刻刻冒險 功能, 可看以下短片在設定手動開啟:
https://www.youtube.com/watch?v=n4ORjnHDjwI

附件

apple health 2.jpg (50.86 KB)

2018-11-4 03:24 AM

apple health 2.jpg

apple health 3.jpg (43.86 KB)

apple health 3.jpg

apple health 1.jpg (82.92 KB)

apple health 1.jpg

精選樓盤
引用:
原帖由 plasticman144 於 2018-11-2 09:13 AM 發表

今早收到 里數獎 , 你有無收到?  還有 時時刻刻冒險 功能開啓, 不用開App 都能 孵蛋 ?!但好似 Level35以下嘅Account暫時好似無這個時時刻刻冒險功能?! ...
咁係好,但係隨時唔記得九連爆嗰陣用星星!

回覆 引用 TOP

係點用? 我手機行路自己識計步數?
咁咪塔車都計?

引用:
原帖由 plasticman144 於 2018-11-2 09:13 AM 發表

今早收到 里數獎 , 你有無收到?  還有 時時刻刻冒險 功能開啓, 不用開App 都能 孵蛋 ?!但好似 Level35以下嘅Account暫時好似無這個時時刻刻冒險功能?! ...
原來有提示,同你講有隻蛋快要孵了

回覆 引用 TOP

要唔要長開GPS

其實佢點知我行左幾多步🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 噹勞得 於 2018-11-2 12:36 PM 發表

要唔要長開GPS
我都想知

回覆 引用 TOP

試左,吾得

引用:
原帖由 新進328 於 2018-11-2 08:11 PM 發表

試左,吾得
經我多番測試, 原來 #時時刻刻冒險 功能係要開着部機, 先開app出返去做其他嘢,唔使開着Pokemongo個畫面, 唔係你關咗個game,或者關埋部機都用得的
https://youtu.be/4ErvItLf3Kw

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 原始的羊 於 2018-11-2 11:28 AM 發表

係點用? 我手機行路自己識計步數?
咁咪塔車都計?
要先開Game, 之後可以出去, 關Game或關機都不會計。  搭車應該不計, 像平時玩game時一様

你係apple health度,除左寫入數據開啟,計讀取數據都要開。

回覆 引用 TOP

邊個話熄game唔計,只要開齊佢要收集既數據,而又唔登出。點行就點計。
係後台執行,係唔需要開game

回覆 引用 TOP

原來要係果度開埋,唔怪得我琴日行左成日都唔計,剛剛開左,出門口食飯行一行都計左800米。
真係好,以後就唔駛被人話掛住打機發我老脾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plasticman144 於 2018-11-3 11:01 AM 發表

要先開Game, 之後可以出去, 關Game或關機都不會計。  搭車應該不計, 像平時玩game時一様
我就係當咗唔開game都得, 咁就無計到我行咗半個鐘路程
原來係要開咗game, 跟住熄手機畫面或者出返去手機主畫面(home screen).

一切皆是命, 半點不由人.
超級食電,唔化算

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。