註冊 登入

[歐冠盃] 【特稿】曼聯逆轉勝要多謝莫耶斯

【特稿】曼聯逆轉勝要多謝莫耶斯 E-mail 此主題給朋友

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20181108/bkn-20181108171608294-1108_00882_001.html

曼聯喺周四(8日)凌晨歐聯,反勝祖雲達斯2:1,兩位79分鐘後備上陣嘅球員成為贏波功臣,先係桑馬達86分鐘射入罰球扳平。

3分鐘之後,紅魔鬼再利用罰球戰術,費蘭尼憑高大身驅,牽制祖記4位球員,頭槌批向後柱,搞到對手邦路斯擺烏龍。

兩位功臣雖然並非莫連奴愛將,但卻多次拯救「寸王」,曼聯上月英超主場落後紐卡素0:2,同樣係後備上陣嘅桑馬達又射入罰球,揭開反勝序幕。曼聯自從贏完呢場波後,成績開始反彈。

無論係效力車路士時期,或現時踢曼聯,莫連奴同桑馬達關係都若即若離,主因係「寸王」唔滿意呢位中場欠缺防守力,但桑馬達創造力及射術都係一流,落後需要救亡時,往往成為佢表演時間。

至於費蘭尼更加係比賽末段,需要狂轟爛炸「博大霧」嘅佳選,憑強大制空力,撞散對手防線,今次又湊效,好彩莫連奴冇賣走佢咋。

值得一提,桑馬達同費蘭尼都係「費Sir接班人」莫耶斯簽入,呢位「天才」雖然敗走紅魔鬼,但卻留下珍貴遺產,曼聯有今場嘅反勝,應該向莫耶斯講聲多謝

椰子係唔會入水貨的

熱賣及精選
椰子是無辜的

因為d有錢佬係度玩野呀!越有錢就越有得玩呀!呢個世界公平咩?呢個世界公平咩!!
爆炸頭先係成隊嘅 Go to guy!
買咁多人返黎都係為左激活佢。

椰子是費蛇之後最佳的

馬達又一次救摩連奴

回覆 引用 TOP

為莫蛇平反

多謝兩個球員父母呀!

回覆 引用 TOP

新領隊要換晒全部球員先可以領功了🤔

但呢2條友椰子用唔掂。

摩佬用人唯親排斥唔係自己買嘅球員,但最後救自己就係靠晒呢班外人,好似馬達,馬仔同爆炸頭,連迪迪仔都係老費留低,其實曼聯人腳一D唔差,可以話並肩曼城,後備力量強過利記同熱刺多多聲,早兩年曼聯比摩佬浪費時間,希望依家重上正軌

廸比。😂😂😂

引用:
原帖由 rick852 於 2018-11-9 03:30 AM 發表

椰子是無辜的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 new文 於 2018-11-9 05:46 AM 發表

椰子是費蛇之後最佳的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勝利人生 於 2018-11-9 07:07 AM 發表

為莫蛇平反

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ken1800 於 2018-11-9 07:24 AM 發表

但呢2條友椰子用唔掂。

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。