• 瀏覽: 2,927
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
16歲俾人係身上搵到連袋26g可卡因但係係屋企搵唔到有包裝工具而家保釋咗出嚟我想知會判幾耐會唔會有機會入到勞教
如果求情理由係我阿爸有病我媽又要照顧我細佬妹有冇用?
唔該晒各位

熱賣及精選
26克販毒坐地望高,如無其他環境証供就未必入到販毒,但肯定會告販毒,試下同doj傾吓認藏毒得唔得

26g 夠你全班同學連老師一齊食

回覆 引用 TOP

販運可卡因/ 海洛英量刑指引 判刑指引 10克以內 2-5年 10-50克 5-8年

引用:
原帖由 frendalau 於 2018-11-13 07:37 PM 發表

販運可卡因/ 海洛英量刑指引 判刑指引 10克以內 2-5年 10-50克 5-8年
準碓

引用:
原帖由 chuwy 於 2018-11-13 07:40 PM 發表

準碓
係計純度?

引用:
原帖由 天生含情的樓主 於 2018-11-13 07:40 PM 發表

係計純度?
對,蒸完出來睇吓有幾多

引用:
原帖由 chuwy 於 2018-11-13 07:41 PM 發表

對,蒸完出來睇吓有幾多
通常會幾多

引用:
原帖由 天生含情的樓主 於 2018-11-13 07:46 PM 發表

通常會幾多
毒品質量參差,點知,一半見過,7,8成又見過

回覆 引用 TOP

你今年16, 小朋友1名, 肯定未知江湖險惡, 26G? 你當蒸出來得5成即13克純度都死硬, 不要幻相輕判和勞教. 上面判刑指引巳給. 通常會指引判決. 16要父母陪同口供, 可能你父母巳知道你本次大獲準備有排受, 但不想你傷心現沒有多說.

我阿爸有病我媽又要照顧我細佬妹有冇用?
這些關你販運危險藥物有何關係? 你說得通是求情理由嗎?
隨時坐到不見天日. 儘快去找律仔求援求情.

求情理由: 供出上面賣家, 下面買家及相關人士並令他們進"法網". 當然事前要跟律仔溝通好先.
巳是較好的減刑和求情理由, 想多坐可以不說, 但去到這田地, 不玩金手指, "青春"就真的長期在赤壁渡過.
有顧慮? 網友和律仔都知道, 但跟埋個班友出來行實無運行. 他們進"法網"是遲早的事.
義氣? 現都巳在刀鋒上,大難臨頭各自X,沒得再想.

引用:
原帖由 frendalau 於 2018-11-13 07:52 PM 發表

你今年16, 小朋友1名, 肯定未知江湖險惡, 26G? 你當蒸出來得5成即13克純度都死硬, 不要幻相輕判和勞教. 上面判刑指引巳給. 通常會指引判決. 16要父母陪同口供, 可能你父母巳知道你本次大獲準備有排受, 但不想你傷心現沒有多說.

我阿爸有病我媽又要照顧我細佬妹有冇用?
這些關你販運危險藥物有何關係? 你說得通是求情理由嗎?
隨時坐到不見天日. 儘快去找律仔求援求情.

...
大方向同意,但樓主應有更多顧慮

回覆 引用 TOP

用最大方法計,8成,20gm,量刑6年,認罪1/3, 扣假1/4,即堅靶約3年,地院case

引用:
原帖由 chuwy 於 2018-11-13 08:08 PM 發表

用最大方法計,8成,20gm,量刑6年,認罪1/3, 扣假1/4,即堅靶約3年,地院case
因沒有供詞, 鬼知道他如何說, 有沒有招認? 或是保持執默? 或是亂說一通? 上堂是否認都未知.太多未知因素.
要看小朋友造化.如做埋金手指,年齡輕,認罪,有悔意,法官可能會鬆手.
博官量刑3-5年起, 認罪1/3, 扣埋假1/4, 咪1-2年出來從新做人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chuwy 於 2018-11-13 07:53 AM 發表

26克販毒坐地望高,如無其他環境証供就未必入到販毒,但肯定會告販毒,試下同doj傾吓認藏毒得唔得
26克這麼多自己收藏自己食?而且搜不出工具,DOJ會放生他嗎? 肯定不....

引用:
原帖由 frendalau 於 2018-11-13 08:58 PM 發表

26克這麼多自己收藏自己食?而且搜不出工具,DOJ會放生他嗎? 肯定不....
試吓都好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]