• 瀏覽: 9,762
  • 回覆: 181
+21
此帖乃吹水之用, 歡迎任何人發表有關F1直接或間接的話題. 為免影響討論閱讀, 請勿將外來文章全篇照抄, 總之就係唔好攪到人睇唔到留言, 請要有公得心. 有需要可貼link或只節錄想討論的內容已足夠.  如閣下喜歡抄襲, 請移玉步過隔離帖或自行開新帖.

另因過往事件, 請留意幾點:
1. 比賽只得一個, 所以此討論區係公家的, 大家冇大冇細. 請勿發言壓制別人講野, 同樣亦唔好唔夠人拗就話人唔比你講, 有point就同人砌過吧. 另本人只負責開post, 不會及無權理任何留言, 只會係討論者之一, 直頭最好唔好叫我樓主.
2. 請勿發表對車手, 車隊甚至版友人身攻擊言論, 尤其涉及人種等敏感用辭.
3. 最後以版規為大, 有問題請搵版主

本年度最後一站, 賽道黎計多數都係悶場
如果冇臨時變動, 今年係首次全部車手由頭到尾都冇變. 多人都會係執位或走人前最後一場

按慣例完場後下禮拜會開季後區

Kimi 拉利最後一戰

引用:
原帖由 abcman87 於 2018-11-21 04:53 PM 發表
Kimi 拉利最後一戰
更是 Alonso 臨別之秋波!

引用:
原帖由 sng850 於 2018-11-21 05:35 PM 發表

更是 Alonso 臨別之秋波!
更是Ericsson, Ocon, Hartley, Vandoorne 臨別之秋波

支持

He is back

引用:
原帖由 石成初 於 2018-11-21 06:37 PM 發表
He is back
咁耐冇揸都唔知舞唔舞得掂威記個架欄車

引用:
原帖由 石成初 於 2018-11-21 06:37 PM 發表
9028962 He is back
都係睇下聽日係咪真係正式先算, 太子女個底早已花晒

引用:
原帖由 daymond04 於 2018-11-21 07:56 PM 發表

咁耐冇揸都唔知舞唔舞得掂威記個架欄車
今年渣左幾百個圈喇喎

講開大頭, bbc有個專欄講佢, 究竟成日話佢攪壞車隊, 實情係乜回事, 當年係麥記乜事要走, 拉利又發生乜事, benson搵左幾個知內情的人講

長文共5篇, 有興趣可睇下
https://www.bbc.com/sport/formula1/46225204

個人感想: 佢傻又好邪又好, 總係係唔啱時候去唔啱地方, 認命把啦

引用:
原帖由 topgun5354 於 2018-11-21 08:37 PM 發表
講開大頭, bbc有個專欄講佢, 究竟成日話佢攪壞車隊, 實情係乜回事, 當年係麥記乜事要走, 拉利又發生乜事, benson搵左幾個知內情的人講

長文共5篇, 有興趣可睇下
https://www.bbc.com/sport/formula1/46225204

個人感想: 佢傻又好邪又好, 總係係唔啱時候去唔啱地方, 認命把啦 ...
In popular perception, Alonso's relationship with McLaren was broken by events at the 2007 Hungarian Grand Prix, when a dispute over tactics in qualifying led to Alonso blocking Hamilton in the pits, a grid penalty, and a seismic row with team principal Ron Dennis, in which Alonso threatened to blackmail the team.

當時現埸直播見都 xyz 大頭;這也是他沉淪的開始。!

謝謝師兄資料。

引用:
原帖由 sng850 於 2018-11-21 08:47 PM 發表

In popular perception, Alonso's relationship with McLaren was broken by events at the 2007 Hungarian Grand Prix, when a dispute over tactics in qualifying led to Alonso blocking Hamilton in the pits, ...
當時覺得好好笑, 好賤
個時只講話佢唔滿意ron dennis偏幫ham仔, 估唔到原來係兩個打交, 仲要有ham老豆份, 呢條友一路都覺得佢陰濕架喇

引用:
原帖由 topgun5354 於 2018-11-21 09:02 PM 發表

當時覺得好好笑, 好賤
個時只講話佢唔滿意ron dennis偏幫ham仔, 估唔到原來係兩個打交, 仲要有ham老豆份, 呢條友一路都覺得佢陰濕架喇
這是史無前例,邊可能在 pit lane 攔住隊友! 🤣

引用:
He is back
終於守得雲開,希望有表現下一年有機轉去其他team

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]