註冊 登入

[狗狗] 以後杯葛所有韓國野! 南韓清拆全國最大屠狗區 驚見狗屍及電刑工具。

以後杯葛所有韓國野! 南韓清拆全國最大屠狗區 驚見狗屍及電刑工具。 E-mail 此主題給朋友

不止大陸人人渣,原來南韓人都是殺狗食狗肉的人渣! 殘忍人渣抿滅人性至極人獸行為!

都是美國人好,救出屠宰場的狗隻!
美國美國人永遠是最好人性主義和平無敵的!

你地香港人還這麼追隨盲追南韓,買什麼韓國衫,韓國化妝,韓國護膚品,韓劇,韓國和中國大陸一樣簡直是心寒冷血血獸至極!
見到呢d韓國野就一腳伸落去踢走佢!

我以後都杯葛韓國所有物品!

【終結狗肉文化】南韓清拆全國最大屠狗區 驚見狗屍及電刑工具 23.11.2018

美國國際人道協會在南韓屠狗場救出部份狗狗(互聯網)

南韓開始清拆首爾南面一處號稱是全國最大的屠狗區,現場驚見一批被遺棄的狗屍,以及一些「電刑工具」,美國國際人道協會(HSI)形容情況「恐怖」。不過當地關注動物權益人士形容,今次清拆總算是終結「狗肉文化」的重大里程碑,希望未來有更多屠狗場倒閉。

今次清拆的是位於首爾南方、城南市的太平洞屠狗區,裏面有多達六個屠狗場,設施能容納多達數百隻狗狗,是全國狗肉餐廳的主要狗肉供應商。HSI周四視察現場時,驚見現場猶如狗狗地獄:一批狗狗屍體被遺棄在地上,現場還有不少用作電擊狗隻的「電刑工具」、去毛機及屠刀等。

關注動物權益人士稱,此屠狗區的營運商過去一直虐待狗隻,屠狗方法極其殘酷,包括會電擊狗狗,又會在其他狗狗面前屠宰其同類,令籠中待宰的狗隻更加恐慌。今次清拆行動預計需時兩天,清拆後原址將改建成公園。

南韓傳統有吃狗肉文化,每年吃掉多達100萬隻狗,但新一代越來越抗拒,去年的民調顯示,多達70%南韓人不吃狗肉,但僅40%人認為當局應該禁吃狗肉。目前南韓仍未有法例監管屠狗行業。

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/i ... e/20181123/58947677

精選樓盤
心痛

回覆 引用 TOP

美國佬都係啱啱通過法案啫,當堂由魔鬼變天使?係好人一早就應該禁制啦!根本亞洲人自古以嚟都有食狗肉習慣,人哋嘅文化關你鬼事咩?我都愛貓愛狗,我幾隻我都錫到燶,但我唔會好似你咁自己鍾意就要其他人禁絕囉!你要杯葛韓國嘢,唔該杯葛埋大陸、日本、越南.,泰國,全亞洲真係唔係太多地區會禁食狗肉,我只知台灣同香港係其中之一!,連瑞士都有食狗肉習慣架,記得唔好食瑞士糖!

回覆 引用 TOP

五十步笑百步? 先顧掂自己祖國的狗肉節吧。

據統計,韓國人每年要吃掉100萬隻狗;但近年來隨著動物保護組織的推動,很多人接受了貓狗屬於寵物而不是食用的家禽家畜,很多年輕人已經無法接受吃狗肉。

https://www.storm.mg/article/378215

豬牛羊 唔夠“忠心” “朋友” 所以食得。。。係咪咁嘅意思呀?!

美國佬都係人渣

引用:
原帖由 wtfbro 於 2018-11-26 09:59 AM 發表

豬牛羊 唔夠“忠心” “朋友” 所以食得。。。係咪咁嘅意思呀?!
 豬牛羊未出世已經罪該萬死添啦
愛心L一直都只係選擇性有愛心

引用:
原帖由 ok@@ok 於 2018-11-25 10:18 PM 發表

五十步笑百步? 先顧掂自己祖國的狗肉節吧。

據統計,韓國人每年要吃掉100萬隻狗;但近年來隨著動物保護組織的推動,很多人接受了貓狗屬於寵物而不是食用的家禽家畜,很多年輕人已經無法接受吃狗肉。

https://www.storm.mg/article/378215 ...
同時亦要以後唔買大陸嘢至得。

自住樓: 1996 年 CCL 68; 收租樓: 2015年 CCL 142;最新 CCL 175.59;自高位 188.64 回落 13.05 (6.9%);預測最低位 160

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-11-26 02:17 PM 發表

樓主只是曲線叫人 抵制國貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wtfbro 於 2018-11-26 09:59 AM 發表

咪係  唔係食齋講條毛

引用:
原帖由 閒雜人等 於 2018-11-26 02:10 PM 發表

豬牛羊未出世已經罪該萬死添啦
愛心L一直都只係選擇性有愛心
偽善呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2018-11-26 02:17 PM 發表

嘥九氣啦。你估港人唔食狗肉? 大把呀
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=27524152&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ok@@ok 於 2018-11-26 04:02 PM 發表

咪係  唔係食齋講條毛
植物無生命的?班假仁假義連人工合食物都不配食因到時佢地又話乜又話物不健康,佢地只適合食狗屎or所有動物排涉物!!

回覆 引用 TOP

好在呢到都好多人講人話!!

生命邊有角色之分!

為 ALL C 而 ALL C~ 攪來攪去都係一Pat C~

回覆 引用 TOP

沒個國家都有他們的飲食文化。。。。不過慢慢吃狗這個習慣應該會慢慢減少。。。。因為現在養狗的人越來越多

回覆 引用 TOP

60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。