註冊 登入

金融界走入魚檔月入3萬一身腥臭但「放工冇煩惱

本主題由 hkpal 於 2018-11-26 03:05 PM 移動

金融界走入魚檔月入3萬一身腥臭但「放工冇煩惱 E-mail 此主題給朋友

收工無煩腦就最好
做金融收工仲諗住點樣呃9人.

有時連婆D養老錢都想呃9埋
係公事又要提防同事 個個攻心計
https://www.youtube.com/watch?v=wOWtGm2ZcKE

學歷和工作種類,看似是有必然關係。「讀得書多,將來必有出頭天」,小時候總有聽過這番話,學歷越高,賺錢自然越高多,付出的勞力亦越少,梁國浩(Jason)卻有別的想法。他可能是在旺角濕街市工作的首個大學畢業生,在魚檔工作,劏魚賣魚、送貨搬運……,做的大部份都是勞力工作

聖誕免運
最緊要收工無煩腦,我明架,我真係明 

收工冇煩惱,絕對明

引用:
原帖由 pes2068 於 2018-11-25 08:55 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=wOWtGm2ZcKE

學歷和工作種類,看似是有必然關係。「讀得書多,將來必有出頭天」,小時候總有聽過這番話,學歷越高,賺錢自然越高多,付出的勞力亦越少,梁國浩(Jason)卻有別的想法。他可能是在旺角濕街市工作的首個大學畢業生,在魚檔工作,劏魚賣魚、送貨搬運……,做的大部份都是勞力工作:smile_ ...
「有人辭官歸故里 , 有人漏夜趕科場。」

回覆 引用 TOP

生存在世點會無煩惱

我返工都冇煩惱....

做金溶真係好辛苦.......滿頭白髮........命都短幾年..........搵錢多.....多多醫藥費都挽救唔到青春......放工心掛掛第二日既挑戰.......好想死.......

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂
支持法輪大法好......天滅中共...真主偉大....................
做金融行業要埋未良心

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2018-11-25 09:42 PM 發表

做金融行業要埋未良心
收工無煩腦就最好
做金融收工仲諗住點樣呃9人.

有時連婆賣紙皮養老錢都想呃9埋係公事又要提防同事 個個攻心計

經常唔用腦嘅,唔會明白固中真諦

回覆 引用 TOP

報紙佬都傻既
做街市既都唔知有幾多個係大學生
我識既都以經有3個傅士生

引用:
原帖由 ultmable 於 2018-11-25 09:27 PM 發表

最緊要收工無煩腦,我明架,我真係明 
其实我開工都唔想煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 龍哥LLG 於 2018-11-25 09:55 PM 發表

報紙佬都傻既
做街市既都唔知有幾多個係大學生
我識既都以經有3個傅士生
街市領展管理

回覆 引用 TOP

找到心儀工作便行

回覆 引用 TOP

成功靠父幹又一例子,如果唔係點會比三皮一個月呀

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。