• 瀏覽: 4,219
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
本主題由 R.Man 於 2020-6-14 12:45 PM 提升
80‘s嘅霞關鐵餅,我已飲完一餅,
剩低茶紙一張!

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
剩低的內徽

鹿鶴商標
雲南猛海  
可以興茶磚

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹
開咗兩餅茶,而家剩低內徽

西雙版納傣族自治“洲”

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 R.Man 於 2018-11-29 02:11 PM 發表

剩低的內徽

鹿鶴商標
雲南猛海  
可以興茶磚

邊年復刻架?好流喎

引用:
原帖由 fishball_boy 於 2018-12-3 05:06 PM 發表

邊年復刻架?好流喎
係呀,我張內徽係後後期復刻的,流嘢!

有可以興堅嘢磚對比🆚就會好清楚啦。

回覆 引用 TOP

唔使對比,一望就知流啦!

引用:
原帖由 fishball_boy 於 2018-12-3 11:37 PM 發表

唔使對比,一望就知流啦!
哈哈😄更加肉酸嘅都有呀!
宜家啲磚餅沱茶,就是龍蛇雜處咁,我特登貼啲內徽玩玩。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

開咗餅茶,宜家又係剩低一張內徽!

年尾喇,要丟曬啲爛溶溶嘅舊茶紙喇。

引用:
原帖由 R.Man 於 2018-12-4 10:25 AM 發表

開咗餅茶,宜家又係剩低一張內徽!

年尾喇,要丟曬啲爛溶溶嘅舊茶紙喇。

此TM紙張仔,應係70'S 或 80'S的呢?

附件

20181204_c70's.jpg(120.22 KB)

2019-1-15 07:02 PM

引用:
原帖由 茶味釅 於 2019-1-15 07:02 PM 發表

此TM紙張仔,應係70'S 或 80'S的呢?
師姊,妳品飲過的茶,妳知道的。

引用:
原帖由 R.Man 於 2019-1-15 07:29 PM 發表

師姊,妳品飲過的茶,妳知道的。
TM內飛是~~~~七十年代的雲南七子餅茶(七子小黃印)

引用:
原帖由 茶味釅 於 2019-1-16 10:35 PM 發表

TM內飛是~~~~七十年代的雲南七子餅茶(七子小黃印)
啱曬!非常多謝妳,妳呢次的普洱功課💯

呢餅又飲曬嚕~~~

雲南七子餅茶
1997年#7582

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 R.Man 於 2019-1-17 08:58 AM 發表

啱曬!非常多謝妳,妳呢次的普洱功課💯
多謝讚賞,下次~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~版主請飲茶

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]