• 瀏覽: 5,877
  • 回覆: 30
  • 追帖: 2

呢件係早期復刻版嘅tanker jacket ,有師兄著過或曾經擁有嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 灝哥哥 於 2018-12-2 12:18 PM 發表

呢件係早期復刻版嘅tanker jacket ,有師兄著過或曾經擁有嗎?
呢件並唔係早期型Tanker, 早期型個袋唔係 斜, D色又怪怪地, 只係現代老翻。

引用:
原帖由 Justhandguns 於 2018-12-3 05:28 AM 發表

呢件並唔係早期型Tanker, 早期型個袋唔係 斜, D色又怪怪地, 只係現代老翻。
啲色點怪法?

引用:
原帖由 灝哥哥 於 2018-12-3 09:58 AM 發表

啲色點怪法?
你真係睇唔到尼件衫同畢比特果件有什麼唔同?

引用:
原帖由 skywawa 於 2018-12-3 12:47 PM 發表

拉鍊位唔同,同埋呢件顏色接近 黃色,Brad Pitt件褸係卡其色。

引用:
原帖由 灝哥哥 於 2018-12-3 01:23 PM 發表

拉鍊位唔同,同埋呢件顏色接近 黃色,Pitt件褸係卡其色。
尼件我見到淺卡其色,斜暗袋,畢比特果中深帶綠卡其色,䄂口螺紋係綠色,螺紋色已經唔同,直插明袋,畢比特套戲上映同年日本已經復刻,件戲入件係前期,你講果件後期,不過色係錯,原版無尼隻色

引用:
原帖由 skywawa 於 2018-12-3 04:47 AM 發表

C兄, 唔好玩啦, 你不如話GiordanoD牛同Momotaro無分別? 呢度古著版嚟喎!

色已經唔係個回事, 水牌又唔係現代軍用公發, 整支 Made in USA 旗並唔係大晒嘅。 我都未講咩係 T-1 Intermediate jacket....

你地睇下真 repro 先講啦! 當時所為 Tanker 係 Winter jacket 嚟。

引用:
原帖由 Justhandguns 於 2018-12-3 08:57 PM 發表

C兄, 唔好玩啦, 你不如話GiordanoD牛同Momotaro無分別? 呢度古著版嚟喎!

色已經唔係個回事, 水牌又唔係現代軍用公發, 整支 Made in USA 旗並唔係大晒嘅。 我都未講咩係 T-1 Intermediate jacket....

你地睇下真 repro 先講啦! 當時所為 Tanker 係 Winter jacket 嚟。
...
少少誤會啫,我唔係玩野

引用:
原帖由 Justhandguns 於 2018-12-3 08:57 PM 發表

...
唔識D人,咪又係牛仔褲囉,資深玩家好大分別,染色,Oz,五金,織布,版形,我地所追求已經發生過歷史衣物,係現在重現眼前,不是一般人所追潮流品牌

引用:
原帖由 skywawa 於 2018-12-3 09:13 PM 發表

唔識D人,咪又係牛仔褲囉,資深玩家好大分別,染色,Oz,五金,織布,版形,我地所追求已經發生過歷史衣物,係現在重現眼前,不是一般人所追潮流品牌 ...
師兄好緊張喎,即刻要寫明「資深玩家」同埋「 我哋」 呢啲字眼。

引用:
原帖由 灝哥哥 於 2018-12-3 01:00 PM 發表

少少誤會啫,我唔係玩野
無問題, 古著版寫嘢有時要交D學費, 想當年比幾位老手 插到一棟都冇 !

引用:
原帖由 Justhandguns 於 2018-12-3 10:01 PM 發表

無問題, 古著版寫嘢有時要交D學費, 想當年比幾位老手 插到一棟都冇 !
sorry, 冒犯講句,當年你唔應該任人插,因為老手識野多唔代表可以 鬧人。

引用:
原帖由 灝哥哥 於 2018-12-3 03:20 PM 發表

sorry, 冒犯講句,當年你唔應該任人插,因為老手識野多唔代表可以 鬧人。
唔比人插, 點會的起心肝去做研究 。 呢度其實本來有好多個頂置關於古著二戰軍服既post, 近年已經無乜人討論, 本來既資深會員亦好少出現。 响呢度比人插好過你出去買錯嘢當真品, 比人笑事小, 金錢損失事大。

引用:
原帖由 灝哥哥 於 2018-12-3 09:25 PM 發表

師兄好緊張喎,即刻要寫明「資深玩家」同埋「 我哋」 呢啲字眼。
你可能覺得我串緊你,我只是想表達玩古著或者古著復刻的人仕,都是對某一牌子或是以前衣物款式有特別喜愛,時間越久很自然對衣物質料有所要求,不是人人都會明白,不是差不多就收貨,好似你post 果件衫,衰D講句你送比我,都阻住我地方,你直覺已經覺得我鬧你串你,但係真說話永遠都唔好聽

引用:
原帖由 skywawa 於 2018-12-3 11:50 PM 發表

你可能覺得我串緊你,我只是想表達玩古著或者古著復刻的人仕,都是對某一牌子或是以前衣物款式有特別喜愛,時間越久很自然對衣物質料有所要求,不是人人都會明白,不是差不多就收貨,好似你post 果件衫,衰D講句你送比我,都阻住我地方,你直覺已經覺得我鬧你串你,但係真說話永遠都唔好聽 ...
無啦,我無諗咁多,我純粹想叫你放鬆啲,唔洗即刻表明「身份」。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]