• 瀏覽: 2,473
  • 回覆: 8
新手請教Breitling 機芯
成日見師兄提B01 芯
那B04 有什麼comments ?
我睇中Navitimer 但想要48mm 大  
只得B04 無B01 芯

精選汽車
B04應該是在01基礎上增加GMT功能吧。有錯請糾正。
另B01普遍評價是一款優良的機蕊。
只要自己喜歡,買任何一只百年靈都OK。

引用:
原帖由 TGTBTU 於 3-12-2018 18:17 發表

B04應該是在01基礎上增加GMT功能吧。有錯請糾正。
另B01普遍評價是一款優良的機蕊。
只要自己喜歡,買任何一只百年靈都OK。
B01都有gmt~b04應該係多左雙追針

引用:
原帖由 has@ 於 2018-12-3 06:58 PM 發表

B01都有gmt~b04應該係多左雙追針
以小弟所知B03先係追針(通常45mm) ,B04 GMT (通常48mm) ,B01係最齋嘅碼錶(有41,43,46 mm) .

其他無注明Bxx嘅通常用非自家芯.

向炒價說不!
引用:
原帖由 916716 於 3-12-2018 21:06 發表

以小弟所知B03先係追針(通常45mm) ,B04 GMT (通常48mm) ,B01係最齋嘅碼錶(有41,43,46 mm) .

睇左~thx. 無論b01. 03.04.我都覺得值得擁有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 916716 於 2018-12-3 09:06 PM 發表

好像是這樣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wlng9 於 2018-12-3 12:24 AM 發表

新手請教Breitling 機芯
成日見師兄提B01 芯
那B04 有什麼comments ?
我睇中Navitimer 但想要48mm 大  
只得B04 無B01 芯
B04機芯行走準時穩定,值得信賴!

附件

20181015_110822.jpg(264.49 KB)

2018-12-3 10:05 PM

回覆 引用 TOP

B04,可靠,准時

回覆 引用 TOP

Breitling 全部有天文台證書,行走準時呢啲咁低嘅要求絕對難唔到佢

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]