註冊 登入

上個月終於去左台灣植髮!

上個月終於去左台灣植髮! E-mail 此主題給朋友

本人今年差不多40了,大概23,24歲時已經有小小M字額,一直都係靠兩邊頭髮遮住兩邊角位,到30幾歲時開始食印保,我只係食藥,冇用生髮水,髮量一直冇乜改變,直到上年試試停藥大概一年,都係冇乜改變,但今年大概9月份就覺得兩邊頭髮已經開始變薄,已經遮唔到個角位,髮線仲有後退嘅跡象,所以馬上食返藥,但
都係冇改善,所以最後上個月去左台北植髮,一共植左大約3400條,而家手術剛滿第8日,感覺都幾好,捐髮區都冇乜唔舒服,而家只有期待新頭髮快啲出嚟!😂😂😂

熱賣及精選
photo please

how much ?  fur ?

踢爆男扮女尋獵物:
該facebook專頁 「倫敦金騙案」、「香港倫敦金騙案」,於2016年9月設立,自稱是金融公司,網頁羅列數十名涉以美女計𠱁苦主買倫敦金的美女相及資料。
恭喜晒,好快生番頭髮重拾信心

我下個月尾去,希望順利

Ching,去邊間做??fut?fue??

引用:
原帖由 kclee5354 於 2018-12-5 01:11 PM 發表

photo please

how much ?  fur ?
Fut ....大概50000幾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkthomas 於 2018-12-7 12:32 AM 發表

恭喜晒,好快生番頭髮重拾信心

我下個月尾去,希望順利

Ching,去邊間做??fut?fue??
師兄!我喺高地做,fut

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kimfung23 於 2018-12-4 11:15 PM 發表

本人今年差不多40了,大概23,24歲時已經有小小M字額,一直都係靠兩邊頭髮遮住兩邊角位,到30幾歲時開始食印保,我只係食藥,冇用生髮水,髮量一直冇乜改變,直到上年試試停藥大概一年,都係冇乜改變,但今年大概9月份就覺得兩邊頭髮已經開始變薄,已經遮唔到個角位,髮線仲有後退嘅跡象,所以馬上食返藥,但
都係冇改善,所以最後上個月去左台北植髮,一共植左大約3400條,而家手術剛滿第8日,感覺都幾好,捐髮 ...
是否要繼續食藥來維持植髮區?

師兄…台灣3400條都要5萬?定係3400束?

引用:
原帖由 kalok0622 於 2018-12-8 08:11 PM 發表

師兄…台灣3400條都要5萬?定係3400束?
我唔識分3400條定3400束啊!只係植完後佢比左個計算器我睇,同我講植左3400咋!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 8862 於 2018-12-8 08:09 PM 發表

是否要繼續食藥來維持植髮區?
要繼續食藥去防止其他非植髮區毛囊加快萎縮啊

回覆 引用 TOP

謝謝分享心得

回覆 引用 TOP

如果同樣3400束做FUE大約要幾錢?

引用:
原帖由 vrplacebo 於 2018-12-11 01:29 PM 發表

如果同樣3400束做FUE大約要幾錢?
師兄!我呢層就唔太清楚,因為我一開始喺香港見呢位植髮診所嘅院長時(因為佢地每個月都會嚟香港接受詢問嘅),佢就唔建議我做fue,佢同我講一般大範圍嘅植髮用fut比較好,毛囊存活率相對會高啲,所以我就做左fut,但我知佢地都有做fue嘅

引用:
原帖由 kimfung23 於 2018-12-12 01:35 AM 發表

師兄!我呢層就唔太清楚,因為我一開始喺香港見呢位植髮診所嘅院長時(因為佢地每個月都會嚟香港接受詢問嘅),佢就唔建議我做fue,佢同我講一般大範圍嘅植髮用fut比較好,毛囊存活率相對會高啲,所以我就做左fut,但我知佢地都有做fue嘅 ...
Ching,唔該哂,我都fut係好D,但開嗰一刀同條刀疤係我心理關口,知唔知院長幾時又尼香港,我都想去聽下。

引用:
原帖由 vrplacebo 於 2018-12-12 09:06 AM 發表

Ching,唔該哂,我都fut係好D,但開嗰一刀同條刀疤係我心理關口,知唔知院長幾時又尼香港,我都想去聽下。
師兄!佢地嚟緊16號會再嚟香港,至於你講嗰一刀其實我做之前都好驚,但打左麻醉藥就冇感覺架喇,本人覺得最難捱就係打麻醉藥😂😂😂,真係幾痛下架,其他就冇乜感覺,疤痕嘅話,我唔覺得有好大問題吖,因為你唔係剪到好短嘅話都好難睇得出嚟!

回覆 引用 TOP

師兄,收到,等我諗諗先

回覆 引用 TOP

20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。