註冊 登入

強烈要求大圍迴旋處加裝𢬢雞車

強烈要求大圍迴旋處加裝𢬢雞車 E-mail 此主題給朋友

反正政府都唔想解決定無能力解決大圍迴旋處日日炒車問題,咁就應該做好配套,好似澳門賽車咁一炒就即𢬢走放埋一邊,每個路口裝埋cam長注兩個差佬即睇片即落口供一條龍服務。最好橋上加設觀景台又可以增加旅遊景點。
住3年揸3年親眼見過起碼炒三次,個個月返放工都起碼見十次八次一係等緊差佬一係差佬已經執緊手尾,既然日日都炒,點解政府唔做好啲配套,阻住地球轉。
今日放工又見一單真係人都癲

塞到爆!有咁多空檔…………
吊雞車傍加多架叫雞車丫嘛~ 

強烈要求迴旋處加裝紅綠燈

回覆 引用 TOP

改做天橋啦,地面比行人,天橋和隧道行車,唔使起十幾部電梯,年年交幾千萬電費,行人又唔使行上行落,交通意外又大幅減少!
跟本要做既就唔去做!
不停修修補補d舊設計有L用

隨心而發,隨水而流
名利虛空,隨波不逐流
地下咪加左單白囉, 相信無乜作用

應該改番交通燈

回覆 引用 TOP

應該改番交通燈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Dicklee1997 於 2018-12-6 07:46 AM 發表

地下咪加左單白囉, 相信無乜作用
改左之後炒得仲多

引用:
原帖由 bbq323 於 2018-12-6 04:34 AM 發表

改做天橋啦,地面比行人,天橋和隧道行車,唔使起十幾部電梯,年年交幾千萬電費,行人又唔使行上行落,交通意外又大幅減少!
跟本要做既就唔去做!
不停修修補補d舊設計有L用 ...
以前係用交通燈,唔貪心還原就夠。

鬼咩!
迴旋處動態路線走位邏輯大把夢蛋都未清醒!

回覆 引用 TOP

去揾當區區議員和立法會議員幫手,效果快好多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2018-12-6 04:34 AM 發表

跟本要做既就唔去做!
不停修修補補d舊設計有L用 ...
呢個唔係十字交叉位問題, 係每架車6點鐘方向出, 要可以9點/12點/3點方向駛出的選項要求, 起天橋比車直行點提供呢個功能?

引用:
原帖由 mugqq 於 2018-12-6 08:57 AM 發表

呢個唔係十字交叉位問題, 係每架車6點鐘方向出, 要可以9點/12點/3點方向駛出的選項要求, 起天橋比車直行點提供呢個功能?
天橋好多設計和種類,點會無得轉呢?

大圍用這個設計已經可以解決好多問題啦
下面的設計,地面層用作行人過路,車輛上落客,已經方便咗好多,

附件

2018-12-6 09:04 AM

隨心而發,隨水而流
名利虛空,隨波不逐流
引用:
原帖由 bbq323 於 2018-12-6 09:04 AM 發表

天橋好多設計和種類,點會無得轉呢?

大圍用這個設計已經可以解決好多問題啦
下面的設計,地面層用作行人過路,車輛上落客,已經方便咗好多, ...
我見佢尖山落嚟已經起定個位,其實嗰到一早已經可以做分流唔駛落迴旋處唔知做嘜鬼爛尾,大圍車站又設計錯晒係美田路出,城隧啲車又行美田路,一塞啲人就心急,一急就出事,炒得最多就係嗰個出口位。

回覆 引用 TOP

而家迴旋處最大問題係,個個都話自己岩吖嘛!D人橫沖直撞都岩晒!所以真係有需要改紅綠燈啦!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。