• 瀏覽: 271,850
  • 回覆: 1,480
  • 追帖: 82
本主題由 呆頭鳥 於 2021-10-26 04:36 PM 合併
終於搵到朋友喺上邊幫我去建行更新到二代回鄉證資料了。

熱賣及精選
引用:
原帖由 klnboard 於 2021-9-1 08:00 PM 發表

咁好既,我有中銀和工商,中銀可以用app更新,之前叫朋友幫我問工商,不過人地行規矩一定要我上去做  

引用:
原帖由 lcslch 於 2021-9-1 22:21 發表

咁好既,我有中銀和工商,中銀可以用app更新,之前叫朋友幫我問工商,不過人地行規矩一定要我上去做  
我都有工行,我朋友話工行要我親自上去,佢得閒再幫我去第二間問下,上邊同一間銀行政策都唔一樣。

引用:
原帖由 lcslch 於 2021-9-1 10:21 PM 發表

中銀app邊得啊,剛剛去試以為終於可以更新回鄉證

引用:
原帖由 klnboard 於 2021-9-1 08:00 PM 發表

你朋友點幫你?接受副本?

引用:
原帖由 klnboard 於 2021-9-2 09:26 PM 發表

我都有工行,我朋友話工行要我親自上去,佢得閒再幫我去第二間問下,上邊同一間銀行政策都唔一樣。
不過問左都咁答案,話app要求咁

引用:
原帖由 古樂 於 2021-9-3 02:32 PM 發表

中銀app邊得啊,剛剛去試以為終於可以更新回鄉證
我可以呀,純粹更新回鄉卡到期日就冇問題

引用:
原帖由 古樂 於 2021-9-3 14:33 發表

你朋友點幫你?接受副本?
我朋友因公事要上去隔離,我將新舊回鄉證畀哂佢,再寫一份授權書。去第一間建行話要做公證才可更新,再去第二間就唔使公證。

引用:
原帖由 lcslch 於 2021-9-3 04:12 PM 發表

我可以呀,純粹更新回鄉卡到期日就冇問題
冇銀行會比你任改到期日囉,需要scan張證,但app度只限大陸身份證,回鄉證唔得,我已問過唔同客服,只能親身或授權人去改,你根本冇入過個app

引用:
原帖由 klnboard 於 2021-9-3 09:07 PM 發表

我朋友因公事要上去隔離,我將新舊回鄉證畀哂佢,再寫一份授權書。去第一間建行話要做公證才可更新,再去第二間就唔使公證。
我都有建行,但冇人上去,亦唔放心交比人,所以唯有等,唔明點解唔可以網或app改

引用:
原帖由 古樂 於 2021-9-4 13:41 發表

我都有建行,但冇人上去,亦唔放心交比人,所以唯有等,唔明點解唔可以網或app改
因為一國兩制

中行是要本人親身上國內分行辦理,我上年就隔14日上去辦理的。

【深圳中行】尊敬的客戶:您在我行留存的身份證件已過期,請于北京時間2020年12月16日前持本人有效證件到我行任意網點更新。如不及時更新,您的部分業務功能將受限。如已更新,請忽略。感謝支持!詳詢中國銀行各網點。

本人昨晚在小程序中銀之家想更新回鄉證,但是不小心寫錯了回鄉證號碼,不知道這裡有沒有知道我要怎么辦才能更正,已經上傳了回鄉證.

不知道有沒有c兄/姐能夠解答?謝!

引用:
原帖由 kimber668 於 2021-9-5 02:37 AM 發表

本人昨晚在小程序中銀之家想更新回鄉證,但是不小心寫錯了回鄉證號碼,不知道這裡有沒有知道我要怎么辦才能更正,已經上傳了回鄉證.

不知道有沒有c兄/姐能夠解答?謝!
再更新一次唔得嘅?

引用:
原帖由 古樂 於 2021-9-4 01:38 PM 發表

冇銀行會比你任改到期日囉,需要scan張證,但app度只限大陸身份證,回鄉證唔得,我已問過唔同客服,只能親身或授權人去改,你根本冇入過個app
咁唔清楚了,我主要更新回鄉卡到期日就冇問題,如果證件到期左又換左新嘅就一定要上去重新辦理,因為我之前都問清楚先做

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]