• 瀏覽: 271,725
  • 回覆: 1,480
  • 追帖: 82
本主題由 呆頭鳥 於 2021-10-26 04:36 PM 合併
引用:
原帖由 klnboard 於 2021-9-4 05:00 PM 發表

因為一國兩制
仲要睇運氣

熱賣及精選
引用:
原帖由 beachman 於 2021-9-4 06:34 PM 發表

中行是要本人親身上國內分行辦理,我上年就隔14日上去辦理的。

【深圳中行】尊敬的客戶:您在我行留存的身份證件已過期,請于北京時間2020年12月16日前持本人有效證件到我行任意網點更新。如不及時更新,您的部分業務功能將受限。如已更新,請忽略。感謝支持!詳詢中國銀行各網點。
哦,你回鄉卡過期就一定要上去重新辦理了,因為證件相和號碼要更新

引用:
原帖由 kimber668 於 2021-9-5 02:37 AM 發表

本人昨晚在小程序中銀之家想更新回鄉證,但是不小心寫錯了回鄉證號碼,不知道這裡有沒有知道我要怎么辦才能更正,已經上傳了回鄉證.

不知道有沒有c兄/姐能夠解答?謝!
你再重新試下填過

引用:
原帖由 lcslch 於 2021-9-5 02:42 PM 發表

你再重新試下填過
試過了,暫時做不到,希望等到中行驗證上傳的回鄉證知道號碼不同,然后幫我更改或通知我自行更改

引用:
原帖由 kimber668 於 2021-9-5 04:26 PM 發表

試過了,暫時做不到,希望等到中行驗證上傳的回鄉證知道號碼不同,然后幫我更改或通知我自行更改
等佢check清楚唔得再做,最衰而家上去要隔離

引用:
原帖由 lcslch 於 2021-9-5 05:56 PM 發表

等佢check清楚唔得再做,最衰而家上去要隔離
對!為有等開關

兩年前喺深圳工商銀行開咗個戶口,捆綁過香港3實名登記大陸number,我打算由3轉去中移動,要出個新嘅大陸number

工商銀行一定要親身上深圳改number?
因為未通關,如果我唔想去深圳改,微信淘寶收錢都應該冇問題?會有機會入唔到工商銀行app?

之前經中銀用大陸手機號開戶口,

之後開放香港手機號都得,

問過中銀個戶口想轉返用香港手機號要返大陸搞,

未通關無得搞

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2021-9-15 06:36 PM 發表

中銀要收手續費
去到深圳最高大廈樓下平安銀行問過
平安銀行最低存款要3000
去招商工商 $300可以開戶

中銀啦可以自助機開戶口
開完職員會叫你隨便入個10蚊20蚊入去啟動帳戶

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2021-9-15 06:59 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30158703
大陸中銀卡
一年要$3年費
我今年先開
銀行話明唔洗年費

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]