• 瀏覽: 238,818
  • 回覆: 1,391
  • 追帖: 81
本主題由 呆頭鳥 於 2021-5-4 09:41 PM 合併
引用:
原帖由 1229284654 於 2018-12-13 09:51 PM 發表

更正⋯稅單用來做住址證明⋯另外要車牌或護照
車牌要大陸定香港

Click便入我的Blog -----> http://hk.myblog.yahoo.com

紅石門
熱賣及精選
引用:
原帖由 kong99 於 2018-12-17 10:16 PM 發表

車牌要大陸定香港
香港

引用:
原帖由 den0011 於 2018-12-17 08:31 PM 發表

工商銀行裝咩app有用,開戶時職員無叫我裝app
我見網頁有融e生活、融e行、融e購、融e聯
爬文見大家只講裝融e聯收信息

另外,微信有冇咩工商銀行既野可以加,可以做到部份銀行功能 ...
手機apps用工銀融e聯,主要用入面信使代替每月收費呢sms通知,用左果個apps再很工銀ebanking人手取消sms通知

另V7冇工銀功能

引用:
原帖由 PnPnL 於 2018-12-17 11:53 PM 發表

手機apps用工銀融e聯,主要用入面信使代替每月收費呢sms通知,用左果個apps再很工銀ebanking人手取消sms通知

另V7冇工銀功能
謝謝通知
剛裝了融e行、融e聯兩個app
我一直以為融e行係for吃喝玩樂,睇真d先知個行字應該係銀行個行字 (而唔係行街個行字)

另職員有同我在V7加左"工銀愛購",主力買優惠券,另可快速查賬戶餘額。所以想問下仲有冇其他官方帳號有用

引用:
原帖由 den0011 於 2018-12-18 01:21 AM 發表

謝謝通知
剛裝了融e行、融e聯兩個app
我一直以為融e行係for吃喝玩樂,睇真d先知個行字應該係銀行個行字 (而唔係行街個行字)

另職員有同我在V7加左"工銀愛購",主力買優惠券,另可快速查賬戶餘額。所以想問下仲有冇其他官方帳號有用 ...
“工銀愛購”今年年頭未出爐,似近期野,剛很V7試下search,可以加到,當然要快速查賬又要再綁一次先得

爬埋第二個論壇文,V7仲有一個叫中國工商銀行電子銀行,可以查餘額同一個月內交易
如果只查餘額同最近交易,用V7仲快,又唔使收短訊login

引用:
原帖由 den0011 於 2018-12-18 01:37 PM 發表

爬埋第二個論壇文,V7仲有一個叫中國工商銀行電子銀行,可以查餘額同一個月內交易
如果只查餘額同最近交易,用V7仲快,又唔使收短訊login
如果手機支援,登入工商銀行個app可以用指紋登入,非常方便。

下午收工去了工行搞了,好多港人去開戶

Click便入我的Blog -----> http://hk.myblog.yahoo.com

紅石門
引用:
原帖由 kong99 於 2018-12-18 06:28 PM 發表

下午收工去了工行搞了,好多港人去開戶
請問邊間分行?

引用:
原帖由 俾面的大佬 於 2018-12-19 08:02 AM 發表

請問邊間分行?
羅湖商業城,職員好有禮懂廣東話c

紅石門
引用:
原帖由 kong99 於 2018-12-19 09:33 AM 發表

羅湖商業城,職員好有禮懂廣東話c
謝謝

新鮮滾熱辣,12月19日工商銀行開戶

本身第一次開,去左深圳灣寶能太古城工商開,如果唔坐車,行過去要15-20分鐘左右(我係行既)
去到九點,一個人都無,只需要比大陸實名電話,回鄉證,身份證,香港地址證明,唔需要大陸證明,同埋要填稅務編號。
比較特別佢話無深圳地址就要存400人仔投資,但明日即刻可轉返去存蓄戶口,如有深圳地址佢話存100都可以。

希望幫到大家

請問工行張卡有冇閃付功能? 想用黎登記和諧號自動入閘~
但唔見有quick pass個logo~

引用:
原帖由 oxygenshing 於 2018-12-19 11:13 AM 發表

請問工行張卡有冇閃付功能? 想用黎登記和諧號自動入閘~
但唔見有quick pass個logo~
可以做到雲閃付,係咪一樣?

登入左融e行,揀信用卡,揀雲閃付,可以將張卡加做閃付。

我這張可以拍廣州地鐵嗎

紅石門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]