• 瀏覽: 261,201
  • 回覆: 1,462
  • 追帖: 80
本主題由 呆頭鳥 於 2021-9-15 08:57 PM 合併
引用:
原帖由 beckham17 於 2018-12-31 05:37 AM 發表

謝謝
想問是否半年計
同你開果間銀行確認咯

熱賣及精選
##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
引用:
原帖由 dark_d10 於 2018-12-31 02:13 發表

今個星期想去深圳開埋建行戶口同信用卡,有無師兄師姐知道邊間唔需要深圳地址証明?
只試過位於華強北,飛亞達大廈建行開戶口不需深圳地址証明,信用卡唔清楚

引用:
原帖由 diners2006 於 2018-12-31 09:45 AM 發表

有支出  有收入  當然算是戶口流動
謝謝回覆

好想好想開大陸銀行戶( 最好系需要最少文件果間..如工行..)可惜冇朋fd去

引用:
原帖由 daver 於 2018-12-31 10:40 AM 發表

可以用有閃付標誌借記卡, 直接拍卡搭深圳公交車?
可以拍卡乘搭深圳市全線公交  閣下有國內戶口  建意用微信中國錢包小程式 深圳通+撘深圳公交

我係深圳中銀開左戶口,請問係咪可係全國銀行入錢呢?
但我遲D會去上海,唔知可唔可以去到上海先入錢落中銀戶口,方便我係當地V7俾錢呢?
謝謝!

引用:
原帖由 snackeasy 於 2019-1-2 11:14 AM 發表

我係深圳中銀開左戶口,請問係咪可係全國銀行入錢呢?
但我遲D會去上海,唔知可唔可以去到上海先入錢落中銀戶口,方便我係當地V7俾錢呢?
謝謝!
應該可以,不過我用工商很非深圳地區入$都可以

引用:
原帖由 diners2006 於 2019-1-2 09:35 發表

可以拍卡乘搭深圳市全線公交  閣下有國內戶口  建意用微信中國錢包小程式 深圳通+撘深圳公交
其實我想直接拍卡付錢係因為見到廣告1分錢搭公交呢個優惠

引用:
原帖由 daver 於 2018-12-31 07:01 PM 發表

只試過位於華強北,飛亞達大廈建行開戶口不需深圳地址証明,信用卡唔清楚
唔該晒 我去完返嚟再Report!

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-1-2 11:47 發表

應該可以,不過我用工商很非深圳地區入$都可以
而家四大行已經取消同行異地存取款收費,所以大家可以晌中國境內(不包港澳台)當地既分行入錢同攞錢。

BE57 ONE
引用:
原帖由 daver 於 2019-1-2 01:12 PM 發表

其實我想直接拍卡付錢係因為見到廣告1分錢搭公交呢個優惠
唉  大陸銀聯卡1分錢乘公交  已於2018年12月31號完結

引用:
原帖由 diners2006 於 2019-1-2 18:39 發表

唉  大陸銀聯卡1分錢乘公交  已於2018年12月31號完結
太可惜了,咁用銀聯卡或者微信小程序深圳通+,搭公交/地鐵有冇折,轉乘優惠等等?

引用:
原帖由 fbb62354c30d90 於 2018-12-31 11:40 AM 發表

請問那裏下載融e聯,融e行?謝謝
上官網download

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]