• 瀏覽: 2,368
  • 回覆: 18
想試下去學,但怕嘈到隔離屋,去琴行嗰d 幾貴,請問下大家淘既嗰d 得唔得,又有冇咩介紹,千零蚊到

引用:
原帖由 BTCAPTAIN1 於 2018-12-17 03:34 PM 發表

想試下去學,但怕嘈到隔離屋,去琴行嗰d 幾貴,請問下大家淘既嗰d 得唔得,又有冇咩介紹,千零蚊到
同本身老豆剩底有個本既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BTCAPTAIN1 於 2018-12-17 03:34 PM 發表

同另外自學有咩方法同配件必備,求指點

回覆 引用 TOP

電小提琴最好不要淘.買yamaha好點因setup 不會亂來。 如setup 太差,便不可能學到.

其實買個強勁練習用的弱音器已經可以解決"怕嘈到隔離屋"的問題

引用:
原帖由 musicfreak 於 2018-12-18 01:57 PM 發表

電小提琴最好不要淘.買yamaha好點因setup 不會亂來。 如setup 太差,便不可能學到.
謝指教,但請問大約幾錢

引用:
原帖由 lula135 於 2018-12-18 02:07 PM 發表

其實買個強勁練習用的弱音器已經可以解決"怕嘈到隔離屋"的問題
謝指教,有聽過但怕都會大聲,識拉我就唔怕俾人話嘈,敝在。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BTCAPTAIN1 於 2018-12-18 02:11 PM 發表

謝指教,但請問大約幾錢
我唔知現在多少錢.你可自己打去代理的門市問。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lula135 於 2018-12-18 02:07 PM 發表

今日淘左一個膠,一個銅,唔貴既試下效果,30$左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 musicfreak 於 2018-12-18 01:57 PM 發表

請問係咪要買電調音器呢

回覆 引用 TOP

不是必要但有會方便多.

引用:
原帖由 musicfreak 於 2018-12-19 07:24 PM 發表

不是必要但有會方便多.
謝指教,請問人仲有冇咩輔助器配件,可以幫助去學

引用:
原帖由 BTCAPTAIN1 於 2018-12-20 01:44 PM 發表

個人認為手提電話是最重要的配件 (調音,拍子機,錄音機,各種練習 apps)

引用:
原帖由 BTCAPTAIN1 於 2018-12-20 01:44 PM 發表

鏡子

引用:
原帖由 CatherineQ 於 2018-12-20 11:34 PM 發表

個人認為手提電話是最重要的配件 (調音,拍子機,錄音機,各種練習 apps)
謝指教

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]