• 瀏覽: 15,785
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
+16
日版DW5600E,老友去日本見到幫我買下,和外銷版只有上面的字有小小分別,其餘均一樣。

本身已有一只普通5600E,尼只日版又貴啲,成470,不過還是決定買埋,睇開D雜誌,catalogue都係日版,唯有乖乖比$

引用:
原帖由 kimimika 於 2018-12-19 10:33 PM 發表
日版DW5600E,老友去日本見到幫我買下,和外銷版只有上面的字有小小分別,其餘均一樣。

本身已有一只普通5600E,尼只日版又貴啲,成470,不過還是決定買埋,睇開D雜誌,catalogue都係日版,唯有乖乖比$
9125611 ...
講起呢款,我都有一隻,型號為G-5600E-1,即有太陽能但無收波果隻。

不過買左都好後悔,因為電池都係好平換一粒,而且太陽能電池壞左又修理費用昂貴,咁不如買過隻新既好過,重要定價高過非太陽能款,而且又無波收,CP值極低的一款。

唔買都買左,都唔會話刻意買無太陽能版或有波版,只怪自己無做好功課。

附件

下載 (1).png(304.77 KB)

下載 (1).png

引用:
原帖由 kimimika 於 19-12-2018 10:33 PM 發表

9125611 ...
每週四,開心使用中

附件

DSC_0470.JPG(123.23 KB)

引用:
原帖由 超級新手 於 2018-12-20 17:15 發表

講起呢款,我都有一隻,型號為G-5600E-1,即有太陽能但無收波果隻。

不過買左都好後悔,因為電池都係好平換一粒,而且太陽能電池壞左又修理費用昂貴,咁不如買過隻新既好過,重要定價高過非太陽能款,而且又無波收,CP值極低的一款。

唔買都買左,都唔會話刻意買無太陽能版或有波版,只怪自己無做好功課。 ...
G既太陽能電池好襟用,我有啲十幾年都無換過,師兄既然買左米開心帶下,四百令蚊一只真係超值

引用:
原帖由 nipnipinmymind 於 2018-12-20 17:38 發表

每週四,開心使用中
師兄尼隻咩形號?反光睇唔清楚

引用:
原帖由 kimimika 於 2018-12-20 06:52 PM 發表

G既太陽能電池好襟用,我有啲十幾年都無換過,師兄既然買左米開心帶下,四百令蚊一只真係超值
我果時買左700左右。。。。

引用:
原帖由 kimimika 於 20-12-2018 06:53 PM 發表

師兄尼隻咩形號?反光睇唔清楚
咪又係DW-5600, 今日冇帶, 吾記得有冇E字

日版但咩底?

我就內係見5600 定5610好似話有日版...

ching介唔介意影個後欄 J下?

引用:
原帖由 116713 於 2018-12-21 20:04 發表
日版但咩底?

我就內係見5600 定5610好似話有日版...

ching介唔介意影個後欄 J下?
日版同國際底蓋沒有分別的

引用:
原帖由 kimimika 於 2018-12-21 09:20 PM 發表

日版同國際底蓋沒有分別的

謝謝

最近一個月我都同gw形影不離。返工放假同膠油去每個路徑

仲終於登上咗搵十幾年嘅龍頸筋😂lol
仲唔小心sefie完, 咦, 咁似 #一死以謝天華.....

附件

253AC6C0-B464-4C98-A819-4BE443472FC2.jpeg(136.9 KB)

9A33997F-D2CE-4340-97F1-95873A7DE395.jpeg(245.25 KB)

經典G shock 型號,真正!

引用:
原帖由 超級新手 於 2018-12-20 17:15 發表

唔買都買左,都唔會話刻意買無太陽能版或有波版,只怪自己無做好功課。 ...
我最近都買咗呢隻,我指定要買 solar 版 😄
太陽能電池好襟用,我有隻6900  solar  版,用咗八年都未駛換電。

正。

5600百看不厭。

主題標籤 #日本
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]