註冊 登入

[其他] 中伏,第一次跟大寒就領嘢!

大寒係有啲99,299同399一,二,三天團,同果啲請都唔去啦。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 cch2801 於 2018-12-28 09:50 AM 發表

大寒一啲都唔平,今次一晚住珠海三,四星祥祺酒店,第二名好啲中山名坐假日酒店,計理保險成為1280港敝一位,未計小費,我唔係貪佢平,而係因為達美同樣日子冇咁既行程先試大寒。 ...
咁都唔差喎,有得住Holiday Inn。

呢啲 holiday inn walk in應該都係5,6佰一晚!

呢間公司導遊去錯餐廳, 我都唔係第一次見, 有一次我跟第二間公司見到佢地遲過我入來, 坐左無十分鐘走人, 我已經覺得怪, 事後先知佢地去錯餐廳.....

另一次JOIN另外一間公司團, 又見到佢地團, 人地餐廳侍應已經做到唔停手, 呢間公司導遊仲對住佢地呼呼喝喝話佢地唔做野.

又公道少少講返句第3日1030 CHECK OUT, 但係幾點開車? 因為CHECK OUT要時間. 通常1030 CHECK OUT, 至少都要10分鐘, 因為人地都查房. 其實如果真係得100米, 不如行過去算數.

唔計第3日, 其他野基本上係可以投訴得.

'Don't ever argue with an idiot ...They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

唔記得講第三日10點50分到餐廳,跟手食火煱午飯,未試過咁早食晏畫,12點半離鬆人,導游又可以早啲收工。

回覆 引用 TOP

我以前跟開達美,但近幾年屋企附近開咗大寒,貪佢報名方便,同埋團種啱玩,所以就轉跟大寒。開頭都唔錯,但今年開始導遊响車度sell野,不過試食完唔買都冇黑面。咁我又覺得ok既,所以有啱玩團都會繼續跟。
剛剛聖誕去咗個惠東兩天團,整體都唔錯,食住都滿意,唯一係個導遊真係超差,全程都唔知佢講乜,資料又錯誤百出,佢夠胆死將30幾張回鄉咭叫團友自己搵返自己嗰張。

引用:
原帖由 cch2801 於 2018-12-28 09:50 AM 發表

大寒一啲都唔平,今次一晚住珠海三,四星祥祺酒店,第二名好啲中山名坐假日酒店,計理保險成為1280港敝一位,未計小費,我唔係貪佢平,而係因為達美同樣日子冇咁既行程先試大寒。 ...
講真好貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mag-KK 於 2018-12-29 12:39 PM 發表

我以前跟開達美,但近幾年屋企附近開咗大寒,貪佢報名方便,同埋團種啱玩,所以就轉跟大寒。開頭都唔錯,但今年開始導遊响車度sell野,不過試食完唔買都冇黑面。咁我又覺得ok既,所以有啱玩團都會繼續跟。
剛剛聖誕去咗個惠東兩天團,整體都唔錯,食住都滿意,唯一係個導遊真係超差,全程都唔知佢講乜,資料又錯誤百出,佢夠胆死將30幾張回鄉咭叫團友自己搵返自己嗰張。 ...
個導遊都好冇責任感

回覆 引用 TOP

個導遊好差喎!食水又深。大陸食隻咁既雞三十蚊都比多佢啦!而家仲有新鲜雞你食咩,咪又係冰鲜雞!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cch2801 於 2018-12-27 05:45 PM 發表

返到香港大寒有打電話比我,問意見,我咪一五一十講哂,我真係以為跟咗199三天劏客團,大佬都成1200一個,唔係平!
所以我寧願駛多少少去泰國或越南,起码搭下飛機感覺真係外遊。大陸而家好揾笨!

回覆 引用 TOP

大寒同達美都玩過好幾年,感覺上達美的食方面係好的,部車新的,但價錢上達美也貴少少

两天行程三天收费??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gerson161 於 2018-12-29 04:16 PM 發表

大寒同達美都玩過好幾年,感覺上達美的食方面係好的,部車新的,但價錢上達美也貴少少
公道講句,產品就大寒差小小,價錢又平小小,但導游就真係第一班同第七班,達美贏成條街,佢唔會叫你買呢樣買果樣,又唔會改程,最慶就係俾面色你睇,派房卡時好似叫狗咁,你話激唔激氣!

引用:
原帖由 Mag-KK 於 2018-12-29 12:39 發表

剛剛聖誕去咗個惠東兩天團,整體都唔錯,食住都滿意,唯一係個導遊真係超差,全程都唔知佢講乜,資料又錯誤百出,佢夠胆死將30幾張回鄉咭叫團友自己搵返自己嗰張。 ...
如果到時唔見左一張証件點算, 禁亂來都有

'Don't ever argue with an idiot ...They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行
引用:
原帖由 wilsonts 於 2018-12-29 05:41 PM 發表

如果到時唔見左一張証件點算, 禁亂來都有
當時真係有團友少咗張咭,原來
有個團友攞多張小朋友既回鄉咭,好彩佢冇攞完放落袋就走人...

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。