註冊 登入

[其他] 中伏,第一次跟大寒就領嘢!

返大陸自己去就得,我人生唯一一次跟團就係20年前跟大寒,中哂招,之後去什麼地方國家都自由行

熱賣及精選
引用:
原帖由 cch2801 於 2018-12-28 09:40 PM 發表

呢啲 holiday inn walk in應該都係5,6佰一晚!
你搞錯咗啦  名座假日 唔係你所認為嘅 holiday inn

引用:
原帖由 aicirtap 於 2019-1-20 23:12 發表

你搞錯咗啦  名座假日 唔係你所認為嘅 holiday inn
係唔係中山三鄉個間?

'Don't ever argue with an idiot ...They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園加加速裙 於 2019-1-18 07:29 PM 發表

二個月前跟匯景,仍然是纯玩,無購物。但團餐食物質素差咗
年二十八剛跟完匯X3天清遠團,抱住試下心態,食一般,住宿一般,因為團費只係519蚊,所以都滿意行程,導遊ok, 好過大寒多多聲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cch2801 於 2018-12-27 05:45 PM 發表

返到香港大寒有打電話比我,問意見,我咪一五一十講哂,我真係以為跟咗199三天劏客團,大佬都成1200一個,唔係平!
1200一個人。。。。考貴。。
1200元在大灣區可好食好住。。

回覆 引用 TOP

大航正垃圾,我跟完一次就blacklist咗佢。

回覆 引用 TOP

我幾年前跟過大寒一次去河源浸溫泉,導遊都幾好人喎,仲話我地知佢地住邊頭添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 得閒看看 於 2018-12-28 09:35 PM 發表

咁都唔差喎,有得住Holiday Inn。
間酒店中文名係名座假日, 唔係Holiday Inn 來. 佢取巧用人個中文名, 英文唔係.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cch2801 於 2018-12-31 10:37 AM 發表

而家除咗達美,唔知仲有邊間短線團好啲?
達美同匯X 其實同老闆, 但最近聽講出現問題, 所以少左好多團同貴左好多. 因為好多酒店已經唔肯賖數, 所以無咩團, 我識個D 導遊全部都走晒啦.
大航: 價錢較平, 但導遊靠自己賣野搵錢, 所以你投訴公司都唔會出手, 因為佢地比人工低. 只有放手比佢地搵食. 同好多都係購物團. 早兩年已經blacklist 左.
其他可以揀:
廣x旅遊: 最近去過, 都算ok. 野食唔可以同達美比. 但要留意番搵有純玩嘅團就好d.
美x假期: 之前去過都ok, 後來轉左做購物團無再去. 而家達美出事佢就出番純玩團都可以跟下.
領x : 聽講永x d 團都係賣比佢, 可以考慮
昇x : 呢間係我覺得最近似達美. 食同住都好. 價錢同達美都差唔多. 導遊就個別ok. 但起碼唔會去錯地方同sell 你買雞. 但選擇唔多. 間中有d 都幾抵, 同佢有天半團, 可以星期六下午出發就唔使一早起身.
心x遊: 最近有朋友去過, 都話ok, 會試.
留意, 部份旅行社將勁家莊同海天堂唔當購物點. 因為佢地話唔係閂埋房門就唔係購物點, 只係去到比你地試食或叫食下午茶咋.
千祈唔好去: 永x, 中x, x麻地.

回覆 引用 TOP

冇計
可能美食之旅收得最貴,難以為繼,祝佢渡過難關

引用:
原帖由 weisacmei 於 2019-2-13 11:00 AM 發表

冇計
可能美食之旅收得最貴,難以為繼,祝佢渡過難關
你錯啦, 佢出咁多團點會賺唔到吖. 佢係最好生意個個來.

引用:
原帖由 Rolce 於 2019-2-14 05:42 PM 發表

你錯啦, 佢出咁多團點會賺唔到吖. 佢係最好生意個個來.
就係唔明點解咁好生意都搞成咁,上網乜春成團資料都冇,下下要打電話問,超麻煩,我已跟咗達尾都十幾次,而家都轉咗去匯X試下。

引用:
原帖由 cch2801 於 2019-2-14 05:46 PM 發表

就係唔明點解咁好生意都搞成咁,上網乜春成團資料都冇,下下要打電話問,超麻煩,我已跟咗達尾都十幾次,而家都轉咗去匯X試下。
我上面未講左佢有問題囉, 匯景相同.
因為剩番好少團, 費事寫上網, 而且好似話為慳錢, 無必要嘅職位都炒晒. 我跟左佢嘅團有十年以上啦. 好多朋友都去開. 如果你有相熟嘅導遊就索到料啦.

回覆 引用 TOP

跟過幾次心美遊,細公司,總括係ok,但約一個月前佢fb話staff因病入院,祗做包團,但打公司嘅電話,全部無人接聽,唔似咁簡單。

引用:
原帖由 makm 於 2019-2-14 06:38 PM 發表

跟過幾次心美遊,細公司,總括係ok,但約一個月前佢fb話staff因病入院,祗做包團,但打公司嘅電話,全部無人接聽,唔似咁簡單。
你指邊間唔似咁簡單?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。