註冊 登入

[北歐] [北歐]北極光

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-3 02:34 PM 發表

係兩個人既價, 一個人只付 $25655 算平呀 !
平喎
我記得早幾年啲北歐極光團貴到嘔, 過年要一個double, 自由行就平過跟團差唔多一半

不過其實北歐唔係算好貴, 西歐都唔平

14北海道,沙巴,華欣,東京,冰島.挪威,台中
15首爾,關西,九州,波蘭,金邊
16北海道,山陰.山陽,九州.山口,鹿兒島,靜岡
17華欣,南東北,北海道,群馬,北海道,台東
18丹麥.瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
熱賣及精選
引用:
原帖由 tmc3012 於 2019-1-3 08:04 PM 發表

平喎
我記得早幾年啲北歐極光團貴到嘔, 過年要一個double, 自由行就平過跟團差唔多一半

不過其實北歐唔係算好貴, 西歐都唔平 ...
平日不是假期, 要趁放年假先去得, 為兩餐冇計

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-3 09:12 PM 發表

平日不是假期, 要趁放年假先去得, 為兩餐冇計
要去長線真係要踏埋紅日先掂

我新工得果十日假, 真係點放都要諗吓

14北海道,沙巴,華欣,東京,冰島.挪威,台中
15首爾,關西,九州,波蘭,金邊
16北海道,山陰.山陽,九州.山口,鹿兒島,靜岡
17華欣,南東北,北海道,群馬,北海道,台東
18丹麥.瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-3 03:13 PM 發表

玩法唔同姐,最緊要自己舒服
2樣都有各好處
呢度見好多, 有d人好抗拒跟團, 連其他人跟團都唔鐘意
但又好奇怪, 跟開團d網友又好少話自由行唔好

引用:
原帖由 hoyin@yl 於 2019-1-3 09:21 PM 發表

因為自己未夠能力玩自由行, 淨係行李推出推入已是問題...

引用:
原帖由 hoyin@yl 於 2019-1-3 09:21 PM 發表

主觀同客觀問題.....
網上世界,認真你便輸了
自己2樣都試過晒,就會知道邊樣o岩自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 05:46 AM 發表

因為自己未夠能力玩自由行, 淨係行李推出推入已是問題...
其實唔關能力事既.....
大家識既英文,都係26個字母.....
只係自由行既話,全部野都要自己plan,自己承擔風險.....一個字:煩
如果好似有d師兄咁,想玩多d地方,唔想o係一個城市玩好多日既話
無論自由行定跟團,其實都要每晚執行李
分別在於:
自由行,就要自己拖住去搭車,上車落車,顧住行李,又要睇班次,又要搵月台,搵位上車,去到酒店放低,再出街
跟團,放上旅遊巴,到夜晚番酒店先拖上房
我打字都打少好多
自駕遊,將d行李放o係車入面其實都唔放心

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 01:11 PM 發表

其實唔關能力事既.....
大家識既英文,都係26個字母.....
只係自由行既話,全部野都要自己plan,自己承擔風險.....一個字:煩
如果好似有d師兄咁,想玩多d地方,唔想o係一個城市玩好多日既話
無論自由行定跟團,其實都要每晚執行李
分別在於:
自由行,就要自己拖住去搭車,上車落車,顧住行李,又要睇班次,又要搵月台,搵位上車,去到酒店放低,再出街
跟團,放上旅遊巴,到夜 ...
一個字:煩   C兄講中

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 01:25 PM 發表

一個字:煩   C兄講中
我下個月出發,各地酒店,交通果d就訂好晒
但詳細o係某個城市入面既行程,去咩景點,只睇過部份,未完全plan晒

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 02:59 PM 發表

我下個月出發,各地酒店,交通果d就訂好晒
但詳細o係某個城市入面既行程,去咩景點,只睇過部份,未完全plan晒
C兄玩自由行要plan, 好有心機, 加油 ! 在下聖誕剛去完怕得要死既土耳其回來, 原來果度好平靜, 跟住呢次將去睇夢寐以求的北極光, 下次復活假想報長江三峽, 報團最怕係人數不足唔成團, 要改其他...

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 03:42 PM 發表

C兄玩自由行要plan, 好有心機, 加油 ! 在下聖誕剛去完怕得要死既土耳其回來, 原來果度好平靜, 跟住呢次將去睇夢寐以求的北極光, 下次復活假想報長江三峽, 報團最怕係人數不足唔成團, 要改其他... ...
其實冇乜心機.....
仲要係好似冇乜地方特別想去咁....呢d好難plan.....
即是,例如:法國,一講就會諗起,去鐵塔,羅浮宮等等.....呢d就易plan.....

要玩一定玩自駕遊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 03:56 PM 發表

其實冇乜心機.....
仲要係好似冇乜地方特別想去咁....呢d好難plan.....
即是,例如:法國,一講就會諗起,去鐵塔,羅浮宮等等.....呢d就易plan.....
對我黎講真係好難plan..., 好似去東莞咁, 去到酒店落腳, 就在附近玩, 幾餐都在酒店食, 去遠d都怕有壞人, 真沒趣

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 04:09 PM 發表

對我黎講真係好難plan..., 好似去東莞咁, 去到酒店落腳, 就在附近玩, 幾餐都在酒店食, 去遠d都怕有壞人, 真沒趣
其實我第一次plan都冇乜頭緒架
不過就冇諗到怕有壞人
因為我覺得地球任何角落都會有壞人
又或者其實我都係壞人,所以唔覺有壞人
跟團就安心d,領隊會照顧大家,人多有賊既地方,領隊都熟晒,都會提大家

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 04:19 PM 發表

其實我第一次plan都冇乜頭緒架
不過就冇諗到怕有壞人
因為我覺得地球任何角落都會有壞人
又或者其實我都係壞人,所以唔覺有壞人
跟團就安心d,領隊會照顧大家,人多有賊既地方,領隊都熟晒,都會提大家 ...
係呀, 跟團印度都敢去, 最多行李裝多幾支水, 不過去到果度超過四十度, 冇氣透...

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。