註冊 登入

[北歐] [北歐]北極光

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 04:30 PM 發表

係呀, 跟團印度都敢去, 最多行李裝多幾支水, 不過去到果度超過四十度, 冇氣透...
果d地方我連諗都唔敢諗去.....
個個都話危險,衛生差.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 04:52 PM 發表

果d地方我連諗都唔敢諗去.....
個個都話危險,衛生差.....
唔建議自由行, 跟團都唔敢離隊, 食物不要幫襯流動小販, 就算食酒店既都見好多蒼蠅飛來飛去, 隻杯都要用紙巾蓋住...

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 05:00 PM 發表

唔建議自由行, 跟團都唔敢離隊, 食物不要幫襯流動小販, 就算食酒店既都見好多蒼蠅飛來飛去, 隻杯都要用紙巾蓋住...
我最怕呢d.....
我仲要神仙肚.....少少唔乾淨我都痾.....
不過久經訓練後,o係台北d夜市掃街,咁先冇事.....

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 05:03 PM 發表

我最怕呢d.....
我仲要神仙肚.....少少唔乾淨我都痾.....
不過久經訓練後,o係台北d夜市掃街,咁先冇事.....
我都怕果度D水, 刷牙都要用水, 所以去之前也上來請教過, 回想起沖廁有點廁水彈到我唇邊, 想起都驚驚

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 05:15 PM 發表

我都怕果度D水, 刷牙都要用水, 所以去之前也上來請教過, 回想起沖廁有點廁水彈到我唇邊, 想起都驚驚
夠晒力沖乾淨個廁所

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 05:20 PM 發表

夠晒力沖乾淨個廁所
設計有問題, 死亡陷阱

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 05:22 PM 發表

設計有問題, 死亡陷阱
算啦,過左去,攞左個經驗.....
我地北歐變左吹水
期待你番黎share

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-4 05:34 PM 發表

算啦,過左去,攞左個經驗.....
我地北歐變左吹水
期待你番黎share
去完返黎會放番幾張相, 同埋睇下我既簡單衣著能否頂到寒冷天氣 ?

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-4 05:39 PM 發表

去完返黎會放番幾張相, 同埋睇下我既簡單衣著能否頂到寒冷天氣 ?
覺得唔夠記得唔好慳,身體緊要

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-5 10:45 AM 發表

覺得唔夠記得唔好慳,身體緊要
C兄早晨, 在下最關心當地天下, 剛上網查左聖誕老人村1月尾天氣, 大約 -20至 -24度, 要有心理準備...

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-5 12:53 PM 發表

C兄早晨, 在下最關心當地天下, 剛上網查左聖誕老人村1月尾天氣, 大約 -20至 -24度, 要有心理準備...
我都有睇2018年d天氣紀錄.....
我2月尾,3月頭,好似冇咁凍.....
再北上先凍d

引用:
原帖由 崖上純情的主席 於 2019-1-5 01:01 PM 發表

我都有睇2018年d天氣紀錄.....
我2月尾,3月頭,好似冇咁凍.....
再北上先凍d
2月尾,3月頭冇咁凍, 會好點, 已買左兩包野, 連埋早年用剩的, 相信夠用了

附件

2019-1-5 01:18 PM

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-1-1 04:46 PM 發表

28日即將出發, 有個大問題想請教大家, 在下不想買特別禦寒衣, 只穿羽絨, 厚褸, 羊毛內衣, 頭巾, 頸巾, 貼暖貼...足夠嗎 ?
保温杯和防風雨的外衣,特别是長時間户外活動或等待/拍攝極光時最有用。
一般 Huskies / reindeer safari...或户外活動,主辦單位都會提供保暖one piece外衣,手套等。可以問一下旅行社。
自己安排的户外活動除外。
Good luck !

引用:
原帖由 石痴 於 2019-1-5 02:58 PM 發表

保温杯和防風雨的外衣,特别是長時間户外活動或等待/拍攝極光時最有用。
一般 Huskies / reindeer safari...或户外活動,主辦單位都會提供保暖one piece外衣,手套等。可以問一下旅行社。
自己安排的户外活動除外。
Good luck ! ...
主辦單位都會提供保暖one piece外衣,手套等。。。會咁好 ? 章程冇講...唔該C兄

而家先細心睇清楚活動單張, 睇北極光活動安排只有兩個鐘, 點都唔會凍死...

附件

2019-1-5 03:52 PM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。