• 瀏覽: 5,201
  • 回覆: 19
各位師兄好,細佬想搵部二手嘅10幾年日本車。09年 雅閣?定 06年 is250?
預算5萬蚊內(網上私人到搵)。應該會拎多一萬汁一汁部車,
想問下各位師兄意見 如果從經濟考慮方面出發 維修同保養邊架車會比較平?邊部零件比較容易搵?
主要想搵部唔太食油 小維修 耐用ga二手車(唔考慮jazz仔)希望師兄們係黎兩部車上比較一下 比d意見。
部車每日番工用

你地好,我係新手~
精選汽車
Toyota 啦,禁用,副廠件多,而且凌志又高一級

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v123123pk007 於 2019-1-4 08:36 PM 發表

各位師兄好,細佬想搵部二手嘅10幾年日本車。09年 雅閣?定 06年 is250?
預算5萬蚊內(網上私人到搵)。應該會拎多一萬汁一汁部車,
想問下各位師兄意見 如果從經濟考慮方面出發 維修同保養邊架車會比較平?邊部零件比較容易搵?
主要想搵部唔太食油 小維修 耐用ga二手車(唔考慮jazz仔)希望師兄們係黎兩部車上比較一下 比d意見。
部車每日番工用 ...
雅閣,小嘢整

回覆 引用 TOP

Is250, Toyota, drive forever

我只是一個新人,請pm我

回覆 引用 TOP

講耐用,Toyota/Lexus冇得輸。

棄我去者,昨日之日不可留。亂我心者,今日之日多煩憂。
引用:
原帖由 PerfectStorm 於 2019-1-6 09:32 PM 發表

講耐用,Toyota/Lexus冇得輸。
但為何多人仍希望買寶馬,Audi先多過日本車

呢個CASE, 反而ACCORD(我當係行貨版啦)會好好多
IS250除非你搵到一架錶板無溶過/已經整好左既, 不過兩者是但中一樣應該都唔會咁平賣比你~ 到你手要整, 果一萬蚊淨係想整錶台都唔夠錢埋單, 更唔講整其他野~
再唔講力水上, IS250唔係想像中咁好力; 講坐人, IS250張凳就舒服, 不過後座窄到坐唔落人JE~

引用:
原帖由 stevechau55 於 2019-1-7 02:30 PM 發表

IS250除非你搵到一架錶板無溶過/已經整好左既, 不過兩者是但中一樣應該都唔會咁平賣比你~ 到你手要整, 果一萬蚊淨係想整錶台都唔夠錢埋單, 更唔講整其他野~
再唔講力水上, IS250唔係想像中咁好力; 講坐人, IS250張凳就舒服, 不過後座窄到坐唔落人JE~ ...
師兄。點解行貨會好好多?點分 行定水? 08年雅閣係咪有分高低版?麻煩哂師兄

你地好,我係新手~
引用:
原帖由 north 於 2019-1-6 11:12 PM 發表

但為何多人仍希望買寶馬,Audi先多過日本車
因為好多人買車時, 耐用唔係最主要的考慮囉.

棄我去者,昨日之日不可留。亂我心者,今日之日多煩憂。
引用:
原帖由 PerfectStorm 於 2019-1-7 11:04 PM 發表

因為好多人買車時, 耐用唔係最主要的考慮囉.

原來如此,多謝賜教

回覆 引用 TOP

is250 ... 因為尾轆車

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stevechau55 於 2019-1-7 02:30 PM 發表

再唔講力水上, IS250唔係想像中咁好力; 講坐人, IS250張凳就舒服, 不過後座窄到坐唔落人JE~ ...
溶錶板 .... 嘩, 原來有d咁問題, 外國有d有免費更換, 港行冇咩? 買有問題車就唔太好了, 好平又另計

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
引用:
原帖由 v123123pk007 於 2019-1-7 08:51 PM 發表

師兄。點解行貨會好好多?點分 行定水? 08年雅閣係咪有分高低版?麻煩哂師兄
我係話ACCORD比起IS250好好多, 只係我當你係買當年既行貨版CP2款JE
行同水貨完全係兩個唔同車殼既車款黎, 自己GOOGLE返當年D新聞睇相認車就得~
當年應該係有分高低配版既, 筆直夠就盡量追高配囉~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-1-8 11:21 AM 發表

溶錶板 .... 嘩, 原來有d咁問題, 外國有d有免費更換, 港行冇咩? 買有問題車就唔太好了, 好平又另計
都無乜幾何聽到香港有代理肯做呢D RECALL......
呢D問題又唔屬於機件問題既, 係外觀肉酸, 摸落笠痴痴囉
太陽底下曬架車一陣, 一睇一摸就現形

簡單d講 , 有天窗係deluxe版.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]