註冊 登入

[Mercedes-Benz 平治] 全新E200好定2016年CLS400好?

全新E200好定2016年CLS400好? E-mail 此主題給朋友

幫屋企人諮詢意見!其實大多數都偏向新E仔,因為比CLS慳油及全新!只係架CLS係屋企人嘅老闆平讓出來,價錢40都唔洗!行23000左右!

引用:
原帖由 溫泉玉子 於 2019-1-9 05:09 PM 發表

幫屋企人諮詢意見!其實大多數都偏向新E仔,因為比CLS慳油及全新!只係架CLS係屋企人嘅老闆平讓出來,價錢40都唔洗!行23000左右!
當然買新車喇

CLS唔好坐,成日車屋企人就免啦,自己揸就抵玩。

回覆 引用 TOP

幾平唔係重點,CLS得4個位,大馬車油費維修費都高一班。你"屋企人"諗住兩公婆坐,滿足開Benz跑房欲望無問題;打算車屋企人出入就唔好諗,除非呢部係Second Car.

引用:
原帖由 溫泉玉子 於 2019-1-9 05:09 PM 發表

假如諗住揸到劏而又有大把鬆動錢的話,而且大部份時間都唔多過四個人坐,就CLS啦!
否則,買新「姨仔」啦!
除咗係新車之外,將來賣車易甩手好多. 而且如有需要的話,後座迫啲可以坐刑四個人.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cccl 於 2019-1-9 07:50 PM 發表

當然買新車喇
我都係咁建議!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2019-1-10 11:36 AM 發表

幾平唔係重點,CLS得4個位,大馬車油費維修費都高一班。你"屋企人"諗住兩公婆坐,滿足開Benz跑房欲望無問題;打算車屋企人出入就唔好諗,除非呢部係Second Car. ...
平時就真係得兩個人坐,件事就係佢老闆叫佢要左佢架cls,我就建議不如要架新E啦...

引用:
原帖由 溫泉玉子 於 2019-1-10 12:48 PM 發表

平時就真係得兩個人坐,件事就係佢老闆叫佢要左佢架cls,我就建議不如要架新E啦...
老闆叫就唔係車,而係職場關係的問題。老闆平讓Benz跑,一係明益,二係幫佢解決問題;唔領情又買返Benz,即係特登唔幫手,老闆小氣的話就賴野。

唔想接部CLS,索性買部唔同類,例如Lexus ES,Volvo SUV之類,老闆要怪都怪唔落。

引用:
原帖由 溫泉玉子 於 2019-1-10 12:48 PM 發表

E仔話晒都係新款

回覆 引用 TOP

CLS是賣外型賣潮流的車,拆舊率一向比E-Class高,何況是轉了款。

淨係雙mon內籠
e class 已經贏曬

回覆 引用 TOP

唔使諗,一定 CLS, 老细出到聲都唔幫手 ?冇野下話 ?

2016 cls好似係4座位,好車

引用:
原帖由 mightykoala 於 2019-1-10 01:05 PM 發表

老闆叫就唔係車,而係職場關係的問題。老闆平讓Benz跑,一係明益,二係幫佢解決問題;唔領情又買返Benz,即係特登唔幫手,老闆小氣的話就賴野。

唔想接部CLS,索性買部唔同類,例如Lexus ES,Volvo SUV之類,老闆要怪都怪唔落。 ...
冇錯,一大部分煩惱就係怕老闆小氣...算啦,我自己都係幾中意CLS,因為幾型,但我都支持買架新E,因為日後慳用!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2019-1-10 01:05 PM 發表

唔想接部CLS,索性買部唔同類,例如Lexus ES,Volvo SUV之類,老闆要怪都怪唔落。 ...
佢老闆前年都係讓左架唔知201x年嘅7系比我老闆同事,話出車140幾,跟住前年30讓左比佢,跟住就成日呻架野係飲油怪獸...次次屋企人演繹出黎都笑到仆街

回覆 引用 TOP

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。