註冊 登入

[旅巴討論] d新九巴 新不如舊

d新九巴 新不如舊 E-mail 此主題給朋友

九巴巴d位越來越窄,坐直晒個人隻腳頂住超唔舒服,由其係女仔著住裙又唔可以好似男人咁分開對腿坐。個背貼到腰個枕又貼唔到 辛苦。長腿坐地鐵吧

精選樓盤
冇計,要谷高載客率

引用:
原帖由 Lazzerini 於 2019-1-9 07:48 PM 發表

冇計,要谷高載客率
載客率同載客量係兩回事
同埋講咁多次都係講緊九巴
我日日返工搭既黃公司又唔見有人投訴

咁即係好多人都覺得係個別公司選購座椅問題

AV86 GH418 - AV109 GL7586 - ATR59 HX8945
ATE238 ME9327 - ATE239 ME9378
AVBWU290 RK6786

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lazzerini 於 2019-1-9 07:48 PM 發表

冇計,要谷高載客率
新城冇事wor

如何拍攝翻新中的LRT???
先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/
支那車@284被河蟹 笑料

回覆 引用 TOP

引用:

冇計,要谷高載客率
根本就係座椅問題
新城係提高載客量嘅同時都能夠兼顧舒適度

回覆 引用 TOP

新城覺得個設計簡單但係舒服,唔似九巴個d 懶係有設計但又坐得唔舒服

回覆 引用 TOP

窄都算,最慘係個頭枕呀大佬,又直又頂,想好好地坐程巴士瞓下覺都唔得

引用:
原帖由 SLGO 於 2019-1-10 10:14 AM 發表

窄都算,最慘係個頭枕呀大佬,又直又頂,想好好地坐程巴士瞓下覺都唔得
向前頂先大鑊

如何拍攝翻新中的LRT???
先乘輕鐵到輕鐵車廠站,下車後上天橋,進入新屯門中心商埸。然後穿過商場,靠北走,進入停車場,選擇合適的樓層,就可近距離拍攝車廠了。/
支那車@284被河蟹 笑料
邊條87高層決定用個向前屈既頭枕??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 e700 於 2019-1-10 10:16 AM 發表

向前頂先大鑊
如果果頭枕係好似L椅咁稍為向後我唸舒適度會好好多

愛車:
KTL : A259/A290
TWL: A163/A238
ISL:   A175/A250

回覆 引用 TOP

其實我又唔覺得V牌凳咁差
其實部分新城同老九U牌嘅L牌凳已經開始欠缺承載力會凹左落去
正如樓上講V牌凳最唔好係頭枕設計, 不過我個人就每日都瞓得幾舒服

回覆 引用 TOP

尋日坐紅巴...張凳直到哩.....我背脊係掂唔倒張凳嘅.....個所謂枕頭只係貼住我條頸......唔怪得有C兄話坐到頸椎病......平時坐舊巴士D薄背凳仲好坐....九巴真係......唉

回覆 引用 TOP

去東張西望網站報料啦,我同另一位ching都有報料,多d人都易d推上報

回覆 引用 TOP

其實我覺得個人坐直D舒服D, 所以新凳我覺得唔係咁難坐

回覆 引用 TOP

配合現今人類玩手機而進化的身體,普遍人類頭向前傾

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。