註冊 登入

各位投訴L小心D啦

各位投訴L小心D啦 E-mail 此主題給朋友

各位投訴L小心D啦,記得耐唔耐去申請良民證睇下自己有冇瀨嘢啦!

https://hk.news.appledaily.com/b ... e/20190109/59123340

引用:
原帖由 tgo 於 2019-1-10 11:01 AM 發表

各位投訴L小心D啦,記得耐唔耐去申請良民證睇下自己有冇瀨嘢啦!

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190109/59123340
Lol 😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tgo 於 2019-1-10 11:01 AM 發表

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190109/59123340
睇真D,佢係做左投訴L,先知瀨左野

故事係咪鼓勵大家齊齊做投訴L呢

投訴L嘅報應

回覆 引用 TOP

咁佢冇啦啦點解會瀨左野先?馬就去做投訴L羅!
引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2019-1-10 12:44 PM 發表

睇真D,佢係做左投訴L,先知瀨左野

故事係咪鼓勵大家齊齊做投訴L呢

我以前都試過上庭做證人,係咪得閒都要做下投訴L check check有無比人搞錯呢!反正違例個個月都見,緊有一單半單投訴下。

引用:
原帖由 tgo 於 2019-1-10 01:33 PM 發表

咁佢冇啦啦點解會瀨左野先?馬就去做投訴L羅!
瀬野原因係佢被人打,上完庭,警察記錄錯左喎!

佢過左幾年做投訴L,先至知到"之前"瀨左野喎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花生之友 於 2019-1-10 01:36 PM 發表

我以前都試過上庭做證人,係咪得閒都要做下投訴L check check有無比人搞錯呢!反正違例個個月都見,緊有一單半單投訴下。
支持投訴L
投完訴,仲有雪糕卷送

回覆 引用 TOP

我而家有小小擔心

引用:
原帖由 RCCK 於 2019-1-10 03:26 PM 發表

我而家有小小擔心
擔心食雪糕食到變人波?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RCCK 於 2019-1-10 03:26 PM 發表

我而家有小小擔心
冬喼up, just still do it

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-1-10 04:57 PM 發表

冬喼up, just still do it
我會定期去金鐘申請check 下份刑事紀錄

其實都唔係幾明,1823投訴人會被查有無刑事案底先會有政府部門跟進?
有案底就唔可以用1823投訴?

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-1-10 05:21 PM 發表

其實都唔係幾明,1823投訴人會被查有無刑事案底先會有政府部門跟進?
有案底就唔可以用1823投訴?
No la, 垃圾虫唔認罪,要上庭做証人,可能循例要查下証人既可信性~~掛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RCCK 於 2019-1-10 05:06 PM 發表

我會定期去金鐘申請check 下份刑事紀錄
除時可以問一哥攞返3~5~7百個來買雪糕,今次肥仔鳥

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。