註冊 登入

[小巴討論] 小巴中途難上車?

小巴中途難上車? E-mail 此主題給朋友

大家覺唔覺得中途站好難搭到小巴,尤其是搭紅 van ,特別難。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
紅van要上滿客先走
早途無人落就 有車無得上

NTTdocomo Xperia Z1 f SO-02F
NTTdocomo Xperia A SO-04E

回覆 引用 TOP

返工放工時間仲難搭。會唔會係唔夠紅van 呢?

回覆 引用 TOP

睇路線,睇時間。
流水線都好d, 主要點對點就難d

回覆 引用 TOP

其實睇咩路線啫, 有d綠van中途都好難上
有d紅van就中途要上車唔難

回覆 引用 TOP

Van 仔死症,等一餐同你講好位,最後流失客源 (行遠d 坐巴士)

[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。
會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。
有架位於馬鞍山小巴26,常常好難上車....中途站排隊打哂蛇餅...等得來已經天光

XD
引用:
原帖由 681 於 2019-1-11 03:22 PM 發表

有架位於馬鞍山小巴26,常常好難上車....中途站排隊打哂蛇餅...等得來已經天光
多左19座豐田行都係咁,等兩,三部先至有得上
幾快上到車睇運
條線收得貴都多人坐,經營既都可能賺到笑

引用:
原帖由 巴斯. 於 2019-1-11 01:11 PM 發表

Van 仔死症,等一餐同你講好位,最後流失客源 (行遠d 坐巴士)
留位都上唔到車,咁都有

引用:
原帖由 Klopty 於 2019-1-11 04:31 PM 發表

多左19座豐田行都係咁,等左兩,三部先至有得上
幾快上到車就睇運
條線收得貴都多人坐,經營既都可能賺到笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 681 於 2019-1-11 03:22 PM 發表

我試過福安等車都上唔到,已經係頭幾個站啦。

回覆 引用 TOP

係,例:
1.87k智芳街同葵康苑永遠上唔到車返荃灣,真係巴士做好過
2.44a青山至兆康都係
3.312荃富街往梨木樹

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!
引用:
原帖由 michaelhot 於 2019-1-11 06:23 PM 發表

留位都上唔到車,咁都有
Sorry 打錯,係無位。

[七]嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。
會員間私人通訊請利用PM,新手需升級至1星會員方可使用PM系統。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 檸檬奶 於 2019-1-12 12:29 PM 發表

係,例:
1.87k智芳街同葵康苑永遠上唔到車返荃灣,真係巴士做好過
2.44a青山至兆康都係
3.312荃富街往梨木樹
九龍東有 綠小 48 … 出曬命

回覆 引用 TOP

唔坐咪唔難lol

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。