註冊 登入

睇黎中國今舖真係爆了

本主題由 miss5 於 2019-1-10 11:43 PM 移動

睇黎中國今舖真係爆了 E-mail 此主題給朋友

今次支共點封都封唔住d消息
聖誔之後 超大規模失業潮
大陸網上充斥各種裁員潮新聞
我特登上去d大陸論壇 例如知乎
睇到好多人講(封鎖唔住啦)
我有d內地親戚都打黎同我老母講好多親朋戚友最近失業
咁多年黎真係第一次聽

刁帝果然無令大家失望
好多人話唔關佢事
其實邊可能唔關事
如果唔係佢玩大國勃起 玩厲害國
玩中國霸權
美國要全面制裁中國既阻力根本好大
你睇侵侵要制裁中國 美國有幾多勢力反對?
炒左幾多人要推行到呢步

如果比中國發展多4 5年
高科技產業成形
美國制唔制裁到支那都成問題
甚至邊個制裁邊個都好難講

熱賣及精選
見大陸搵香港台灣細國出氣,就知佢爆

最多頂到舊曆新年之後丶唔爆都難……………
外資企業走得七七八八丶工人冇嘢撈丶
以為真的重可以返郷下耕田咩?
梗係唔得啦 ⋯⋯ 🙄

引用:
原帖由 manyclicks 於 2019-1-10 08:12 PM 發表

咁多年黎真係第一次聽

刁帝果然無令大家失望
好多人話唔關佢事
其實邊可能唔關事
玩中國霸權
你睇侵侵要制 ...
呢啲嘢講咗十幾廿年。

持謬論,棄真理,可憐 ! 可笑 ! 膠字一個;
有理論,冇實踐,可有!可無!垃圾一籮 。
http://uturn-uturn2.blogspot.com/
引用:
原帖由 manyclicks 於 2019-1-10 08:12 PM 發表

咁多年黎真係第一次聽

刁帝果然無令大家失望
好多人話唔關佢事
其實邊可能唔關事
玩中國霸權
你睇侵侵要制 ...
支爆了

睇來樓主個腦應該裝草⋯⋯⋯⋯

雖然我都係唱淡多,但呢類又無消息來源

一味扮唱衰中國經濟又想唔關自己事⋯⋯⋯

支持支爆

中國人可以食草
牛牛話要儲存一點草 怕比中國人食晒

回覆 引用 TOP

無知是最可怕

我大陸同事都話一切如常,唔覺有經濟問題wo

引用:
原帖由 殺神軍團 於 2019-1-10 08:45 PM 發表

睇來樓主個腦應該裝草⋯⋯⋯⋯

雖然我都係唱淡多,但呢類又無消息來源

一味扮唱衰中國經濟又想唔關自己事⋯⋯⋯
做淡唔緊要,但都唔想經濟哀退
到經濟真係低迷,依d先真係嬴粒糖 輸間廠

十幾年前已經開始話爆, 聽都聽到厭

樓主買重熊嗎

確實是,我剛從北京回來香港

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。