註冊 登入

Del

Del E-mail 此主題給朋友

Del

慢L最討厭

引用:
原帖由 F355 於 2019-1-11 01:05 AM 發表

場內限速8km/h, 逼到我行成 20 都仲要俾個仆街推, 呢啲 L 樣係咪驚佢喺地府嗰位俾人霸咗,趕住去報到?
而家停車場除咗推人 L,  仲有一批高速逆線 L, 搞到停車埸都超危險! ...
愈嚟愈多L,真係乜L都有……

我估遅左要俾多個鐘錢

可能人哋夠鐘出車走
無片無法評論

如果你真係行8km/h, 佢吾砵你都算好脾氣。

部車唔踩油門都唔之行8km/h

回覆 引用 TOP

停車場內超速會唔會有人有權抄你牌?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 F355 於 2019-1-11 01:05 AM 發表

場內限速8km/h, 逼到我行成 20 都仲要俾個仆街推, 呢啲 L 樣係咪驚佢喺地府嗰位俾人霸咗,趕住去報到?
而家停車場除咗推人 L,  仲有一批高速逆線 L, 搞到停車埸都超危險! ...
樓主係 貨van L??

遇到推尾會咁
- 手握呔盤
- 眼望前方
- 正常車速
- 小心駕駛
- 夠位夠技術請爬頭
- 撞尾最低消費 : 局部刮花 $5000, 有凹 $25000,原廠價

引用:

而家停車場除咗推人 L,  仲有一批高速逆線 L, 搞到停車埸都超危險! ...
8kph係援步跑嘅速度,20kph都只係非洲跑手跑馬拉松嘅速度,你咁慢,跟你嗰個好難頂㗎。

車場內就瘋狗~
車場外就死狗~
賽場上就ON9~
淨喺車場見啲神狗閂門及頭尾冚~~~轟天BOOM嘭~~~ 就知佢係乜9料養車L嚟啦!!!

回覆 引用 TOP

樓主如果真係只行8KM/HR
咁又真係抵俾人閃
逆線果啲就堅PK啦

回覆 引用 TOP

幾多km要睇塲環境…有啲柱位多又窄又近行人出入口...5km 都有!
我場有真癲9傻7頭揸架1代stream!
凍車一著就爆紅轉區轟住出,有路人或在抹車0慨不理,估佢係舊殘車頭以傻西冇腦式盡快熱車免車頭打飛機chok吓chok吓~~~ 唉!冇話可說!

回覆 引用 TOP

怕咩比人推姐, 駛乜理佢

回覆 引用 TOP

43 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。