註冊 登入

[翡翠台] 黃智雯咁大年紀先去韓國發展 仲要係做女團練習生?

黃智雯咁大年紀先去韓國發展 仲要係做女團練習生? E-mail 此主題給朋友

一套《一個女人三個因》令大家都認同黃智雯的好演技,至於她的舞蹈才能就可能未必人人都知。而她會成為TVB星期日播出的真人騷《一個因去跳舞》主角,到韓國當十幾天女團練習生,挑戰當個韓流偶像!

黃智雯憑《一個女人三個因》彈起,兼且成為「雙料視后」,可惜之前失落「萬千星輝頒獎典禮」的視后獎項大熱倒灶,令不少人為她不值。其實黃智雯除了好演技也有相當擅長跳舞,入行前,曾在演藝學院主修舞蹈及戲劇,是中國舞和現代舞的高手,也有八級鋼琴的資格。

早前黃智雯就到韓國拍攝真人騷《一個因去跳舞》,走入韓國龍頭娛樂公司SM、FNC、Jellyfish面試,更和其他練習一起訓練。預告中黃智雯問旁邊的練習生年齡,原來對方只有13歲!工作人員也笑言37歲的黃智雯年紀是對方的3倍。雖然如此,但向來有舞蹈底子的黃智雯,跳起舞來也毫不輸蝕,有姿勢也有實際。

雖然在演藝方面甚有經驗,但沒有跳K-POP經驗的她也感到是個大挑戰。人在異地還遇上只得零下四度的寒冷天氣,加上拍攝行程緊密,黃智雯也染上流感,又要兼顧練習,絕對不容易!一連5集的節目,令人相當期待。

認真 唔係靠節目 佢邊到做到女團練習生 
就黎4張野唔好玩啦

熱賣及精選
引用:
原帖由 田七公 於 2019-1-11 11:48 AM 發表

一套《一個女人三個因》令大家都認同黃智雯的好演技,至於她的舞蹈才能就可能未必人人都知。而她會成為TVB星期日播出的真人騷《一個因去跳舞》主角,到韓國當十幾天女團練習生,挑戰當個韓流偶像!

黃智雯憑《一個女人三個因》彈起,兼且成為「雙料視后」,可惜之前失落「萬千星輝頒獎典禮」的視后獎項大熱倒灶,令不少人為她不值。其實黃智雯除了好演技也有相當擅長跳舞, ...
認真 唔係為節目 佢邊會去做女團練習生 又唔係佢擅長嘅舞種
明顯係當去玩 去挑戰啦 點會當佢係真心去發展架

有新綜藝節目 唔係又飲飲食食去旅行 值得鼓勵

去韓國碌一碌,鍍一層金,回來又或者上內地有機會呢?!有錢肥uncle鐘意玩屎忽花,扮晒上菜,實為下把嘢。

更正
係三個女人一個因啊樓主

新節目類型係值得鼓勵既
終於唔使再睇肥媽鼎爺同gigi姐d飲食節目

回覆 引用 TOP

黃智雯好靚!!  眼大,眼大過眼細的樣衰李佳芯

提示: 違規內容已被屏蔽
認真 佢幾時有話 你又喺邊度見到
黃智雯要去韓國發展
人地去韓國拍個綜藝節目而已
拍完咪翻香港囉

認真 黃智雯又唔係真係要女團練習生
又唔係真係要出道做女團
佢係去【體驗】做練習生同女團生活而已
體驗生活無分年齡

我覺得呢個節目題材好有新意,
值得支持

引用:
原帖由 慈善星輝燒賣夜 於 2019-1-11 13:13 發表

更正
係三個女人一個因啊樓主
https://www.>><</ent ... %E7%BF%92%E7%94%9F/

我都係copy架咋
下次轉貼會記得落返source

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2019-1-11 01:04 PM 發表

去韓國碌一碌,鍍一層金,回來又或者上內地有機會呢?!有錢肥uncle鐘意玩屎忽花,扮晒上菜,實為下把嘢。
有錢肥uncle ... 係某一個人 , 定鐘兄意淫自創???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-11 01:22 PM 發表
已屏蔽
離題啊師兄

回覆 引用 TOP

做show啫,唔使下下咁認真嘅, 你唔睇,大把人睇

但如果係欣宜做嘅,就真係留番你睇

回覆 引用 TOP

波仔細細可以一砌

回覆 引用 TOP

正呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-11 01:21 PM 發表

黃智雯好靚!!  眼大,眼大過眼細的樣衰李佳芯
你甘嘅大話都講得岀我真系要寫個服字俾你!第一,你話佢靚已經大話,第二又要抵毀李佳芯,講樣李靚佢十條街啦,第三,眼大就靚???吾好玩啦,黃個樣,鼻同咀同下巴完全吾掂!講完!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。