註冊 登入

[Q&A] 5日4夜一家大細

5日4夜一家大細 E-mail 此主題給朋友

諗住3月一家3口有個2歲bb+嫲嫲婆婆共5人一齊東京旅行,有冇東京達人可介紹行程?幾年前去過東京但行街食野,今次有老有嫩有冇d輕鬆行程??同埋3月天氣會否多雨??

熱賣及精選
引用:
原帖由 smjy16 於 2019-1-11 08:06 PM 發表

諗住3月一家3口有個2歲bb+嫲嫲婆婆共5人一齊東京旅行,有冇東京達人可介紹行程?幾年前去過東京但行街食野,今次有老有嫩有冇d輕鬆行程??同埋3月天氣會否多雨?? ...
跟團唔使煩

引用:
原帖由 smjy16 於 2019-1-11 08:06 PM 發表

諗住3月一家3口有個2歲bb+嫲嫲婆婆共5人一齊東京旅行,有冇東京達人可介紹行程?幾年前去過東京但行街食野,今次有老有嫩有冇d輕鬆行程??同埋3月天氣會否多雨?? ...
你的行程一定婆婆嫲嫲的!
跟團啦!

我們不是日本天文台!

仆街要對自己投資決定負責!!
0700 @ 388.9
1398 @ 4.95
2318 @ 86.75
2388 @ 21.157

回覆 引用 TOP

跟團。

如果唔係你一定後悔

一家大細想去自由行自己唔負責計劃仲假手於人,咁學咩人做帶頭人、一家之主?
你做人有無承擔?

跟團for sure

回覆 引用 TOP

跟團最輕鬆

回覆 引用 TOP

你咁問唔會有人答你,你先做好行程再求意見啦

引用:

照字面睇, 都好後生姐.....

5日4夜, 行街濕平食野, 去下公園sir滑梯, 話咁快就過, 仲有乜行程好plan

朝朝坐公園,輕鬆寫意,5日4夜好快

回覆 引用 TOP

樓主如果自駕仲好d,如果唔係跟團啦~
自己搭車老人家又辛苦..bb成日喊仲惡攪哩....

留低bb俾婆婆嫲嫲係酒店湊孫,兩個後生出去行街shopping

我都剛剛去完東京,帶幾個細路5日4夜自由行.
少少心得以供參考:
- 唔好轉酒店/民宿
- 揀有利木津巴士到的酒店,帶行李來回機場方便好多
- 行程少轉車,同留意好多站轉車行好遠下
- 帶BB車,細路行行下要訓

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-1-11 08:07 PM 發表

跟團唔使煩
呢個組合!
有老有嫩!
跟團啦!

回覆 引用 TOP

希望你不以一家人齊齊整整返香港

70 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。