註冊 登入

[翡翠台] [大帥哥] 大台駛橫手, 再削弱大帥哥今晚結局收視

[大帥哥] 大台駛橫手, 再削弱大帥哥今晚結局收視 E-mail 此主題給朋友

今晚係大帥哥結局,整L個乜野“後生仔傾下計”首次Live直播d激烈話題, 仲要岩岩果三隻騎呢主持上埋東張西望宣佈提大家要睇--- 即係叫你地班觀眾今晚9.30轉台睇底褲盈唔好睇“大帥哥”結局,,,,,好低裝!

好過份lor
想拖低大帥哥結局收視, 因為東張公佈埋大帥哥上周有30點幾收視

如果今晚結局高過“跳躍生命線”既最高31.1點, 高層就唔想卦!?

好cheap大台, 先特登delay大帥哥開播時間, 到播左十集就頒獎禮, 點知而家發現大帥哥根本係好戲在後頭, 演員劇本收視口碑都不遜“跳躍”及其他得獎劇, 目的咪一個獎都唔想比大帥哥, 好賤格!!!!!

熱賣及精選
點解大臺係都要摔死大帥哥??

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-11 08:27 PM 發表

TVB唔係第一次拖低劇集收視,上年果套《三個女人一個「因」》如果大結局正常星期日8:30播收視可能會高D,明知撞正ViuTV播金像獎頒獎禮,仲要用當日8:30播趕客的《降魔的足妖遊戲》,搞到D人轉哂台害死《三個女人一個「因」》19.2 加返0.4都係19.6。

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-11 08:27 PM 發表

因為不是杜高層既劇?珍姐請張衛健回巢,家陣大台似又係內鬥。  同安排兩套古裝劇一先一後齊播+世界盃決賽周檔期,最後整死左「天命」一樣。

回覆 引用 TOP

對大帥哥有信心,我諗唔會有人寧願睇10A同盈盈都唔睇張衛健

引用:
原帖由 Marco405 於 2019-1-11 08:50 PM 發表

對大帥哥有信心,我諗唔會有人寧願睇10A同盈盈都唔睇張衛健
就算睇左J2都可以用MyTV SUPER睇返。

想將收視跌返平時嘅21丶22點,有宣傳有人會做。
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27961796&extra=page%3D1&page=4
顯示最低收視21.5我估應該係除夕果集。
(21.5+30.4)/2=25.9

回覆 引用 TOP

山頭文化,冇晒符啦,
樂小姐越嚟越冇地位,
好嘅檔期全部畀晒杜生有關嗰啲
都唔明個老細咩思想,想間公司摺埋咩?

最低21.5,最高 30.4

未玩啦,《後生仔》點可能影響《大帥哥》收視?

引用:
原帖由 gba2006 於 2019-1-11 09:10 PM 發表

未玩啦,《後生仔》點可能影響《大帥哥》收視?
一個半小時,一個一小時。

回覆 引用 TOP

2018年都完左 ,無論呢兩週收視點唔關2018年事。有關2018十大最高收視已經出左。

引用:

山頭文化!
如果收視太高當初決定推後大帥哥期個人要解話, 收視低d容易過關.

引用:
原帖由 jiyue2009 於 2019-1-11 09:30 PM 發表

2018年都完左 ,無論呢兩週收視點唔關2018年事。有關2018十大最高收視已經出左。
如果收視太高當初決定推後大帥哥期個人要解話, 收視低d容易過關.

呢個咪就係有高層唔想比人拆穿+解話
絕對係2018年做既決定、安排、部署、策劃。
公眾不是傻的
進入了2019年就甩左身?推得一乾二淨?

引用:
原帖由 朱主席 於 2019-1-11 10:03 PM 發表

呢個咪就係有高層唔想比人拆穿+解話
絕對係2018年做既決定、安排、部署、策劃。
公眾不是傻的
進入了2019年就甩左身?推得一乾二淨? ...
睇J2。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。