註冊 登入

[遊記分享] 不一樣的三亞5日4夜(多圖及片)完結 香討焦點

不一樣的三亞5日4夜(多圖及片)完結 E-mail 此主題給朋友

已是第四次來到我喜愛嘅三亞。
之前有師姐問過會唔會出三亞遊記分享,因為覺得都係酒店Relax同食吓嘢咁,冇咩特別,所以唔出遊記。但好多人都覺得三亞係宰遊客嘅地方,所以今次都出番遊記分享吓🥰
Day1
坐港航機,第一次有延遲,過到三亞都差不多3點,到酒店Check in 完都快5點了,休息一下坐公交🚌到大東海廣場
覺得自然風景置頂會正啲😂

酒店外觀
哩間哩期爆紅,好多人排隊,如果唔等位可以去佢哋分店有6.6折,睇過大眾點評都高分又喺附近所以過咗去試

不過不失,味道都👌🏻

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

食飽飽行去沙灘酒吧飲嘢感受一吓現場氣氛🥤🍹🍻

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

沙灘區好長,行咗2/3左右就坐低叫嘢飲,飲完坐的士🚕返酒店都唔洗跳錶,10人仔攪掂

回覆 引用 TOP

Day2
三亞酒店好在可以瞓晏啲先食早餐,剛瞓醒見到日出🌅,睇一陣繼續再瞓,瞓醒輕鬆嘆完早餐先去景點慢慢行,酒店早餐好多款式,不過個肚放唔落咁多美食😋,食完坐公交過亞龍灣熱帶森林公園

回覆 引用 TOP

高空滑索,哩個幾好玩(這不是本人)😎

回覆 引用 TOP

過江龍索橋

墨脫石鍋椰子🥥雞湯,套餐原本跟油飯,問待應可否改椰子飯,佢好好人話免費換比我哋👍🏻,個鍋好多料,兩個人食唔晒

行吓大菠蘿商場,入面都有間專賣外國品牌嘅超市
哩個季節芒果🥭一般,以前夏天去芒果好好食,食飽搭公交返酒店

回覆 引用 TOP

千里傘風景,其實下面係鳥巢渡假村,有個私人泳池剛有人游水,入得哩住應該都係想避吓世,但這樣開放比遊客就無晒私隱。

回覆 引用 TOP

Day3
今日去海棠灣亞特蘭蒂斯水族館,酒店原有車可預約免費載去免稅店嘅,不過唔想限定時間接載,自己坐公交🚌去。過去都好快,喺免税店落車後行出沙灘Hea吓。Hea完入咗啲大酒店參觀,之後過亞特蘭蒂斯,不過水族館唔大都冇買票入場喇。有啲肚餓坐的士🚕去返免稅店食嘢,個免稅店好Q大,食咗小小嘢又坐公車🚌出大東海等位食晚飯,在等位時間去夏日百貨行吓

海棠灣免稅店

回覆 引用 TOP

海棠灣沙灘🏖️,個灘唔適合游泳

回覆 引用 TOP

水世界都唔係好多人玩,行咗陣就坐的士🚕過番免稅店

免稅店上層美食廣場叫咗小籠包同油豆腐粉絲湯
出番大東海再排定位,細檯今日等16張啫,應該唔會太耐就有得食,去夏日百貨行吓,個幾鐘到有位。
椰子🥥凍👍🏻
黑椒牛肉粒,好重味,蓋咗啲牛肉味,一般
海鮮泡飯,西湯煮法,湯唔夠熱,不過啲爆米粒放落湯食幾特別
食完又搭公交🚌返酒店

回覆 引用 TOP

Day4
食完早餐休息一下去泳池游水焗桑拿,梳洗完喺酒店嘆下午茶☕️,房客優惠88兩位好低👍🏻,不過唔記得影相。嘆完茶坐公交🚌去千古情景區睇夜場表演,門票已包括動物園,動物園區不大。情景區好有氣氛,表演精彩👏🏻

回覆 引用 TOP

🤣🤣真係好多人一齊跳

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

三亞千古情就只放一小段比大家👀,個表演值得一👀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。