註冊 登入

[上海] 今㳄係上海比間24K國際連鎖洒店(南京路步行街店)玩到好慶(㩗程已回覆)#38

今㳄係上海比間24K國際連鎖洒店(南京路步行街店)玩到好慶(㩗程已回覆)#38 E-mail 此主題給朋友

我今次返鄉下,因為如果返香港,要喺上海轉機,我見有15個鐘,所以就諗住喺南京路步行街租間酒店,順便可以行吓街,我落咗機大約17::45分上攜程訂咗一間房,咁攜程係唔收錢先去到酒店餅,咁我由機場搭地鐵去到酒店已經七點攜程訂咗一間房,咁攜程係唔收錢先去到酒店再现場給,咁我由機場搭地鐵去到酒店已經七點,因為上海地鐵真係好煩安檢差不多安檢左半個鐘,咁我推住喼行咗20分鐘去到酒店,個女職員搵到我張定單,但係有個男職員幫我查就話我過咗時間,其實我知道因為我訂嗰間好平,佢將我間房租左俾人,咁我打去攜程攜程話,冇辦法,咁我算啦佢叫我重新訂過,咁我再訂今次仲用信用卡比咗錢,點知攜程話冇辦法,咁我算一啦佢叫我重新訂過,咁我再定,今次仲同信用卡比咗錢,點知前台就玩嘢,我聽到個男人打電話出嚟,唔租比我,要我比前台貴嗰個價先租,咁我等攜程確認咗,我都收到個app確認咗,跟住聽到攜程同佢對話,前台又話無房,之後我個app由確認變咗冇房,跟住我問前台佢話無房,態度非常差,話會自己搵我,後來攜程打電話俾我同我講酒店話冇房,仲唔承認佢確認過,佢話睇個app冇用嘅,一定要睇email,我又七點足足等到差唔多九點,一直冇發過脾氣,但呢個時候我終於爆喇,佢話介紹個另外一間俾我,我同佢講我一陣間仲要去接老婆飛機,聽朝五點就要退房,你仲要我走來走去,你又完全幫唔到我手,我同佢講擺明酒店今日生意好,唔鍾意做你網上呢啲低價生意,你又完全幫唔到我手,後來我都算數啦唔想同佢再講咁多啦,我都知道唔關攜程事,係呢間仆街酒店嘅事,影響晒我心情

熱賣及精選
熄怒!
外面得5度
快快揾間酒店,冲個熱水涼休息吓 !

大酒店都會咁 ?🤔
如果真係生意咁好,應該連房都冇,點可能比你即埸book 到 ?

又真係幾奇怪

邊間酒店?樓主不如開名

你的望遠鏡望不到 我北半球的孤單
上海係Ctrip 地頭
呢趟Ctrip 好冇面

樓主吾好嬲,明天睡醒先算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 weisacmei 於 2019-1-13 12:09 AM 發表

上海係Ctrip 地頭
呢趟Ctrip 好冇面
可能間野係ctrip 自己,所以ctrip 教路叫佢迫樓主就犯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 亞亞豬 於 2019-1-13 12:00 AM 發表

邊間酒店?樓主不如開名
24K國際連鎖酒店(南京路步行街店)D連鎖酒店来,因為多人現埸訂,價格差很多,所以唔做網上客生意

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-1-12 11:56 PM 發表

大酒店都會咁 ?🤔
如果真係生意咁好,應該連房都冇,點可能比你即埸book 到 ?

又真係幾奇怪
最主要無房,但是網上可以訂,唔係大酒店,連鎖酒店

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 weisacmei 於 2019-1-12 11:52 PM 發表

熄怒!
外面得5度
快快揾間酒店,冲個熱水涼休息吓 !
其實如果得我自己瞓機場都無所謂,想租比大人瞓返幾粒鐘

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-1-12 11:30 PM 發表

我今次返鄉下,因為如果返香港,要喺上海轉機,我見有15個鐘,所以就諗住喺南京路步行街租間酒店,順便可以行吓街,我落咗機大約17::45分上攜程訂咗一間房,咁攜程係唔收錢先去到酒店餅,咁我由機場搭地鐵去到酒店已經七點攜程訂咗一間房,咁攜程係唔收錢先去到酒店餅,咁我由機場搭地鐵去到酒店已經七點,因為上海地鐵真係好煩安檢差不多安檢左半個鐘,咁我推住喼行咗20分鐘去到酒店,個女職員搵到我張定單,但係有個男 ...
樓主你下次出post前,睇多一次你自己寫乜,先刀按個send掣,ok?

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-1-13 12:40 AM 發表

其實如果得我自己瞓機場都無所謂,想租比大人瞓返幾粒鐘
真係好慶既。。。
不過,大陸就多多少少少預左。
賺錢係硬道理,呢個冇得改變。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-1-12 11:30 PM 發表

我今次返鄉下,因為如果返香港,要喺上海轉機,我見有15個鐘,所以就諗住喺南京路步行街租間酒店,順便可以行吓街,我落咗機大約17::45分上攜程訂咗一間房,咁攜程係唔收錢先去到酒店餅,咁我由機場搭地鐵去到酒店已經七點攜程訂咗一間房,咁攜程係唔收錢先去到酒店餅,咁我由機場搭地鐵去到酒店已經七點,因為上海地鐵真係好煩安檢差不多安檢左半個鐘,咁我推住喼行咗20分鐘去到酒店,個女職員搵到我張定單,但係有個男 ...
唔明樓主講乜
第一次你訂,因為係前台俾錢,而你又過左七點先到,所以order無左 <— 合理

去到再訂第二次,點解你會俾人由七點玩到九點?俾著我,即場訂,有email confirm就入住啦,如果無email,都唔會等兩個鐘掛,15分鐘無email就上ctrip問啦

如果都係搞唔店,點解唔去第二間?大陸大把酒店,我唔明你點可以等足兩個鐘

睇來似樓主份人唔醒目,唔能夠隨機應變

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-1-13 12:57 AM 發表

唔明樓主講乜
第一次你訂,因為係前台俾錢,而你又過左七點先到,所以order無左 <— 合理

去到再訂第二次,點解你會俾人由七點玩到九點?俾著我,即場訂,有email confirm就入住啦,如果無email,都唔會等兩個鐘掛,15分鐘無email就上ctrip問啦

如果都係搞唔店,點解唔去第二間?大陸大把酒店,我唔明你點可以等足兩個鐘

睇來似樓主份人唔醒目,唔能夠隨機應變 ...
唔好意思交待小咗野,笫一次我只是有些不高興,我也明白無保證金,無得嘈,所以我無出聲,不過當時我訂房佢只時寫18:00才可以入住,無說19:00就唔等,仲有我訂房嗰時已經18:45分,你比15分鐘時間人去洒店,我想除非會飛,還有唔係我唔比錢先,係佢D房全部要到酒店付款,但是等攜程同佢溝通完已經8點,之後佢叫我再從新訂,我下了單比完錢同前台講巳經下單,前台佢話知道但要等半小時等攜程電話確定,就可以比房我,即係佢有空房,咁等了半小時攜程打電話俾佢,佢又話冇房,咁我再同攜程溝通之後已經九點,咁攜程又講佢唔掂,咁我就唯有走啦,我還要去機場接老婆機,已經無時間同佢哋浪費,攜程幫到我就係再幫我另外訂一間,但係我已經冇時間,我訂佢原因因為近兩個機埸中間,因為我網上查過我老婆落咗機之後係冇車返去浦東機場,我第二一早8:30機返香港,坐頭班地鐵也趕不到,打車過去要300元,就不如租間酒店比老婆休息幾個鈡,最後只好還是打車回浦東,再去機場附近租間酒店休息

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-1-13 01:59 AM 發表

唔好意思交待小咗野,笫一次我只是有些不高興,我也明白無保證金,無得嘈,所以我無出聲,不過當時我訂房佢只時寫18:00才可以入住,無說19:00就唔等,仲有我訂房嗰時已經18:45分,你比15分鐘時間人去洒店,我想除非會飛,還有唔係我唔比錢先,係佢D房全部要到酒店付款,但是等攜程同佢溝通完已經8點,之後佢叫我再從新訂,我下了單比完錢同前台講巳經下單,前台佢話知道但要等半小時等攜程電話確定,就可以比 ...
師兄我諗佢低價d房是由代理放出來,所以確認要搞一輪,結果搞得嚟都冇哂特價房,你聽到既印證左好大機會是咁。

48 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。