註冊 登入

[分享] 2019淘寶集運邊間好?

用開環球集運 可以揀順豐站自取,最重要送貨快基本今日朝早集,明天已取得 但近呢個月佢暫停左順豐(問左都唔知咩原因)佢只答新年後會恢復返

精選樓盤
引用:
原帖由 sister3 於 2019-1-24 01:52 PM 發表

到噴火,15/1/2019 貨到哂香港共6件,多寶香港集運到今日24號仍未送貨,期間日日問幾時送, 都答貨多已通知盡快,到今日回覆我有一件貨未到,我影相證明已到並且多寶自己都顯示已到,客服說要截圖,我便截了兩張,淘圖的及多寶的,客服說截圖不正確,要看得到單號,貨品名稱圖片及貨價,我只好乖乖的又截,如是者張張圖都說不正確,因為天貓的頁面沒有特別寫上貨品名稱,多寶就不跟進,說圖片不正確不能 ...
我冇遇過呢種情況喔,搵到篇文話唔定幫你到你。有時候貨太多物流公司就容易出錯,你投訴多幾次可能就會加快處理。
http://www.taohuozai.net/2018/01 ... %E5%AE%B6%E6%BC%8F/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BB8歲 於 2019-1-25 07:50 PM 發表

用開環球集運 可以揀順豐站自取,最重要送貨快基本今日朝早集,明天已取得 但近呢個月佢暫停左順豐(問左都唔知咩原因)佢只答新年後會恢復返
最近想買淘寶都買唔到,間間都停運。。。。

引用:
原帖由 小魚小魚 於 2019-1-29 10:21 AM 發表

最近想買淘寶都買唔到,間間都停運。。。。
無辦法大陸放年假 放差唔多一個月 點似得香港最多都係一個星期

回覆 引用 TOP

用開熱buy, 用了十次, 未出過問題。

黃色不是你的專利
引用:
原帖由 nudelife0 於 2019-2-11 09:41 PM 發表

用開熱buy, 用了十次, 未出過問題。
你用buyippee丫,難得搵到有人用呢間,好多人都話貴。

回覆 引用 TOP

之前用開金寶,因為加價所以無用;之後轉用盒子,後來佢擴大規模,體積重收得好緊,10張A4紙本身重100克體,積重變咗600克,所以又唔用佢;之後轉用集運王到依家,主要係細件;大件就用冠達,晚上7點前落單,第二日就到,過年前39KG送上門都係$160!

引用:
原帖由 得把口 於 2019-2-13 07:12 PM 發表

之前用開金寶,因為加價所以無用;之後轉用盒子,後來佢擴大規模,體積重收得好緊,10張A4紙本身重100克體,積重變咗600克,所以又唔用佢;之後轉用集運王到依家,主要係細件;大件就用冠達,晚上7點前落單,第二日就到,過年前39KG送上門都係$160! ...
甘都幾抵喔。。不過我好少運大件,都係細件物品,唔算值錢

回覆 引用 TOP

我之前用一間叫香港集運我覺得真係好抵囉港元同人仔一對一丶不過唔好處就係佢要你入錢係佢個網站用丶但係真係好抵用我之前買咗啲膠地板超過100 kg加埋都係二百零蚊港紙咁佢送上門我記得係加多$100港紙係$370左右囉丶我自己比多一舊水貼士囉因為我自己真係問過好多人最少唔計送上門都要起碼$600人仔丶你喺Facebook搵香港集運啦丶丶如果師兄要登記呢可唔可以去呢個網址登記因為我有積分 thank you 
http://www.hkshipexpress.com/Wei ... ister.aspx?Tid=2525

附件

2019-2-15 03:01 PM

回覆 引用 TOP

用開神州, 方便, 價錢又平

引用:
原帖由 manman2888 於 2019-2-15 03:01 PM 發表

我之前用一間叫香港集運我覺得真係好抵囉港元同人仔一對一丶不過唔好處就係佢要你入錢係佢個網站用丶但係真係好抵用我之前買咗啲膠地板超過100 kg加埋都係二百零蚊港紙咁佢送上門我記得係加多$100港紙係$370左右囉丶我自己比多一舊水貼士囉因為我自己真係問過好多人最少唔計送上門都要起碼$600人仔丶你喺Facebook搵香港集運啦丶丶如果師兄要登記呢可唔可以去呢個網址登記因為我有積分 thank yo ...
咁運大件嘅野又真係抵,睇佐裡面嘅價格服務,好詳細

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 笨拙的水樽 於 2019-2-18 05:19 PM 發表

用開神州, 方便, 價錢又平
好多人話神州唔好用喔,成日都俾人投訴

回覆 引用 TOP

多寶都OK, 越做越大

回覆 引用 TOP

[quote]原帖由 sister3 於 2019-1-24 01:52 PM 發表

到噴火,15/1/2019 貨到哂香港共6件,多寶香港集運到今日24號仍未送貨,期間日日問幾時送, 都答貨多已通知盡快,到今日回覆我有一件貨未到,我影相證明已到並且多寶自己都顯示已到,客服說要截圖,我便截了兩張,淘圖的及多寶的,客服說截圖不正確,要看得到單號,貨品名稱圖片及貨價,我只好乖乖的又截,如是者張張圖都說不正確,因為天貓的頁面沒有特別寫上貨品名稱,多寶就不跟進,說圖片不正確不能 ... [/quo

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。