• 瀏覽: 4,357
  • 回覆: 20
請問珠海可否踩馬路?
珠江客運可否上摺車?
過拱北是否可推摺車?
謝謝

引用:
原帖由 老吹哥 於 2019-1-21 15:13 發表

請問珠海可否踩馬路?
珠江客運可否上摺車?
過拱北是否可推摺車?
謝謝
珠海踩馬路冇問題。
珠江客運唔清楚,試過20寸摺車入袋澳門返香港冇問題。
拱北可推車過關。

珠江客運 ...... 好多年前帶過單車去珠海。
放客倉外。

引用:
原帖由 .micros. 於 2019-1-22 02:50 AM 發表

珠江客運 ...... 好多年前帶過單車去珠海。
放客倉外。
上年坐過要加貨物費

回覆 引用 TOP

當年都好似有加,幾多唔記得,可能就快十年。

回覆 引用 TOP

珠江客運往九洲港去程加60元,回程不用加(我指大車),摺車未試過

回覆 引用 TOP

上次去珠海踩單車,單車可以在馬路、行人路上踩。回程摺車經澳門返港,可以推過拱北口岸。單車搭水翼船好似要比70,但我用單車袋,工作人員當睇唔到免費。

Tks all.
諗住六日過澳門珠海
兩日一夜租都係二百
船執正來做要150元
都係去澳門租做JoJo
澳珠諗應該冇乜車手

回覆 引用 TOP

上個月我帶部RB要加70蚊

上船後如果人多行李多塞住條路, 船員會要求擺出艙外
所以最好自己搵個好位泊埋一邊

回覆 引用 TOP

可深圳坐大巴,不過要成三粒鐘。

回覆 引用 TOP

踩完返來,單車上船加$65
來回程都是,澳門踩去拱北
拱北馬路同單車徑真冇得頂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-1-24 04:40 PM 發表

上次去珠海踩單車,單車可以在馬路、行人路上踩。回程摺車經澳門返港,可以推過拱北口岸。單車搭水翼船好似要比70,但我用單車袋,工作人員當睇唔到免費。 ...
摺車入袋港珠澳,超方便

回覆 引用 TOP

珠海有無踩去淇澳島?大直路,路闊又少車,爆車超爽。

引用:
原帖由 正式國際標準 於 2019-1-29 07:09 PM 發表

珠海有無踩去淇澳島?大直路,路闊又少車,爆車超爽。
冇呀,去到接近美麗灣返轉頭,自己一個人,人生路不熟,不過原來只係爭少少,下次如果有人攪,深圳去珠海就正?

附件

20190127_141102.jpg(384.25 KB)

2019-1-30 08:09 AM

呢張先岩

附件

20190126_171347.jpg(243.72 KB)

2019-1-30 08:10 AM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]